www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Ontdek de Schatkamer in de Prunje

19 april 2017 Wendy in Aan Zee
Excursie in de Prunje, Schatkamer van Schouwen-Duiveland

Excursie in de Prunje

Oude boerderij de Frieslandhoeve aan natuurgebied de Prunje is gevuld met natuurschatten en mooie verhalen. Het museum is een schatkamer in de Prunje. Zo’n mooie plek aan ons natuurgebied is een prima basis voor een nieuwe samenwerking! Bezoek het museum en maak daarna met een gids van Staatsbosbeheer een natte laarzentocht door het afgesloten natuurgebied de Prunje.

Levendige verteller

Na een leven lang verzamelen van opgezette dieren, boeken, slakkenhuizen en andere natuurvondsten is er een heus museum ontstaan in de schuur van meneer Backhuijs. Werkelijk bij ieder item zit een intrigerend verhaal waar de gastheer des huizes levendig over kan vertellen. Staatsbosbeheer biedt deze nieuwe excursie aan met een combinatie van binnen en buiten. In het museum wordt u hartelijk ontvangen met koffie, thee en iets lekkers. Daarna start de rondleiding in het museum met daarbij speciale aandacht voor dieren die voorkomen in de Schouwse natuur en de geschiedenis van het gebied.

Laarzen aan

Na de rondleiding is het tijd om de Prunje van dichtbij te beleven. De vogels die je in het museum van dichtbij hebt gezien, zie je daarna buiten tijdens een natte laarzentocht met gids van Staatsbosbeheer. Juist in deze tijd is er extra veel te zien, zo vormen vogels nu paartjes, baltsen en maken hun nest. Ook de eerste resultaten van het gloednieuwe broedeiland zijn zichtbaar. Van veilige afstand mag je dit alles bewonderen. Alles wat je gehoord hebt in het museum valt buiten op zijn plek. Beleef Zeeland op zijn puurst: met je laarzen in het slik.

Meld je aan en ontdek de Schatkamer in de Prunje!

De excursie wordt gegeven op zondag 23 april, 7 mei, 18 juni, 13 augustus, 3 september en 22 oktober en start om 14:00 uur. Kosten zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. Aanmelden en meer informatie vindt u op de website van Staatsbosbeheer.

Kluten
Ruben Smit Photo Archive
SLR scans
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog