www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Veel animo voor unieke natuurbso

1 mei 2017 Boswachter Erik Schram in Aan Zee

Tijdens de meivakantie organiseren Stichting Eigen Wijs en Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen samen met Staatsbosbeheer unieke vakantie bso-activiteiten in Braakman Noord, een 650 hectare groot natuurgebied van Staatsbosbeheer.

Natuurgerichte activiteiten
De animo is enorm: ruim 150 kinderen uit de omliggende dorpen doen mee met de vakantie-activiteiten van de natuur buitenschoolse opvang. De activiteiten worden georganiseerd vanuit de Braakmanboerderij en zijn zoveel mogelijk buiten in het Braakmanbos. Alle activiteiten zijn gericht op de natuur, zo leren de kinderen over de natuur en krijgen ze veel beweging in de buitenlucht. De eerste dag was meteen een groot succes en de activiteiten zijn zeker voor herhaling vatbaar.

Excursies
Staatsbosbeheer organiseert ook verschillende excursies in de Braakman, Canisvliet en Margaretha polder. Van reeën tot orchideeën van  een foodwalk tot een vroege vogel excursie, het aanbod is heel divers. Bezoekers kunnen in de Braakman boerderij terecht voor koffie, thee en een koek. Kinderen kunnen naar hartenlust knutselen, een auto maken van hout, haaien tanden zoeken en hutten bouwen in het speelbos. De boerderij  is elke zondag open voor bezoekers van 13-16:30u en in juni, juli en augustus ook op zaterdagen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog