www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Betaald parkeren verdwijnt op Brouwersdam en Grevelingendam

29 maart 2019 Margaret Boer in Aan Zee

Al jaren is het tussen 1 april en 31 oktober betaald parkeren op de Grevelingendam en Brouwersdam. Er is goed nieuws voor recreanten. Het betaald parkeren vervalt. Vanaf 1 april 2019 kunnen bezoekers van de Grevelingendam en Kabbelaarsbank bij de Brouwersdam in het vervolg het gehele jaar rond gratis parkeren.

Verwijderen parkeerautomaten

Stoppen met betaald parkeren is op initiatief van de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee heeft het beleid inmiddels goedgekeurd en de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland doet dit binnenkort. Pas als de besluitvorming echt rond is, worden de parkeerautomaten bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam op de Kabbelaarsbank en bij Paviljoen Meerzicht op de Grevelingendam door Staatsbosbeheer verwijderd, en is het parkeerbeleid ook zichtbaar verdwenen uit de Grevelingen. De aanpassing is niet alleen prettig voor de gebruikers van de Grevelingen maar ook voor de plaatselijke (horeca)ondernemer(s).

Bestuurlijk Overleg en Grevelingenfonds

Uiteindelijk heeft het Bestuurlijk Overleg Grevelingen (BOG) ingestemd met het afschaffen van het betaald parkeren, waardoor de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland de verordening parkeerbelastingen kunnen intrekken. Het BOG is een samenwerking tussen de eerder genoemde gemeenten, de Provincie Zeeland en Staatsbosbeheer. Samen beheren ze het Grevelingenfonds dat na de liquidatie van het Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta is opgericht.

Parkeervoorzieningen

In 2017 kreeg Staatsbosbeheer de Grevelingen weer volledig in eigen beheer. Daarvoor was het gebied in erfpacht uitgegeven aan het voormalige Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta. De parkeergelden zijn in een ver verleden door het recreatieschap in het leven geroepen, toen er nog onvoldoende parkeermogelijkheden- en voorzieningen waren. Het voormalige recreatieschap legde voor de gebruikers diverse voorzieningen aan, en om het te kunnen onderhouden werd het betaald parkeren ingevoerd.

Met de afschaffing van het betaald parkeren is de Grevelingen een breder toegankelijk gebied geworden. We hopen dan ook dat ook dit jaar weer veel mensen mogen genieten van het prachtige zoutwatermeer en de natuur daaromheen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog