www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

7 Scholen – 124 kinderen van groep 8 op Zeehondensafari op de Oosterschelde

17 juni 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Voor het zevende opeenvolgende jaar nodigde Staatsbosbeheer in samenwerking met de opgeheven Stichting Platform Leefbaar Platteland Tholen de basisschoolverlaters van Tholen uit voor een zeehondensafari op de Oosterschelde. Met de rondvaartboot Frisia gingen vandaag 124 kinderen van 7 scholen met veel enthousiasme op zoek naar de zeehonden.

Workshops

Onderweg kregen de kinderen 8 workshops over de natuur in en om de Oosterschelde als vogels herkennen, navigeren, alles over zeehonden, geluiden van de Oosterschelde, zeewieren en zeepieren etc., terwijl ze zich op de terugweg konden uitleven met het Oosterschelde-ganzenbord, natuurbingo en de grote Oosterschelde-quiz. Deze werden met veel enthousiasme en kennis verzorgd door de natuurouders van de Thoolse basisscholen. 

Volop zeehonden

Bij de zeehonden op de zandplaat aangekomen werden de kinderen muisstil en lieten de 34 gewone zeehonden zich prachtig bekijken. Wat een geweldige Zeehondensafari! En voor de scholen van Tholen die dit jaar niet meekonden: volgend jaar gaan we weer!

 

 

reageren

geef een reactie

  • George Koenders
    19 juni 2019 om 18:57

    Mooi en educatief programma aan boord gedraaid, complimenten en hulde aan de aanwezige natuurouders van Tholen!! En het weer heeft prima meegewerkt.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog