www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Flamingo’s kijken en sneak preview natuurfilm Grevelingen

11 oktober 2019 Wendy in Aan Zee
Flamingo's in de Grevelingen

Van woensdag 16 tot en met woensdag 23 oktober is de Grevelingenweek. In samenwerking met IVN biedt Staatsbosbeheer tal van activiteiten aan op en rond de Grevelingen. Kom samen met de boswachter flamingo’s kijken, stap aan boord van de Branta op zoek naar zeehonden of kom naar de sneak preview van natuurfilm ‘De Levende Delta’ van Ronald Faber.

Flamingo’s in de Grevelingen

Ze zijn beroemd en berucht. De flamingo’s in de Grevelingen. Gelukkig trekken de vogels zich niets van de aandacht aan en komen ze al sinds 2012 in het haventje van Battenoord om hun maaltje bij elkaar te zoeken. Toch blijft het ieder jaar een verrassing of ze weer naar deze locatie komen. Bij flamingo’s staat niets vast. Volgend jaar kunnen ze weer een andere plek kiezen. Wil je samen met de boswachter flamingo’s kijken? Meld je aan voor de “Roze zondag” in samenwerking met camping de Grevelingen via de website van Staatsbosbeheer. Let op: vol=vol!

Flamingo’s in de Grevelingen – Foto: Ilona Noorlander (Staatsbosbeheer)

Zeehonden en reeën

Nog meer dieren kijken! Speciaal voor de Grevelingenweek organiseren we twee Grote Vijf excursies op zoek naar zeehonden en reeën. Met twee boswachters, een huifkar én een boot speuren we op water en land naar de bewoners van de Grevelingen. Je kunt opstappen in Melissant óf in Zonnemaire. De excursie is volledig verzorgt en inclusief lunch, koffie en thee.

Grote Vijf Grevelingen

Sneak preview natuurfilm ‘De Levende Delta’

Natuurfilm ‘De Levende Delta’ vertelt het verhaal van de onderwaternatuur in de Grevelingen en de Oosterschelde. De film gaat in première tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam maar wij krijgen op dinsdagavond 22 oktober vast een sneak preview! Natuurfilmer Ronald Faber vertelt hoe hij de film gemaakt heeft en laat zien wat hij zoal tegen kwam onder water. Aansluitend worden we bijgepraat door Project Getij Grevelingen over de stand van zaken rond de plannen om beperkt getij terug te brengen in de Grevelingen. Toegang is gratis. Meld je aan via de website van Staatsbosbeheer.

Alle Staatsbosbeheer activiteiten op een rij:

Kijk voor meer informatie over de Grevelingenweek op www.grevelingenweek.nl.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog