www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Konikpaarden gearriveerd in Krammerse Slikken

17 oktober 2019 Boswachter Ilona Noorlander in Aan Zee

Vandaag zijn in de Krammerse Slikken in Zuid-Holland 13 konikpaarden vanuit de Oostvaardersplassen aangekomen.

Koniks

De Krammerse Slikken is een buitendijks natuurgebied ten zuiden van Oude-Tonge met een omvang van circa 160 hectare. De koniks zijn vanwege hun wijze van begrazing en het bijkomende effect op de vegetatie een aanwinst voor het gebied.

Zowel het transport als het uitladen verliep voorspoedig. De paarden gingen direct hun nieuwe leefgebied verkennen.

reageren

geef een reactie

  • Trudie
    20 oktober 2019 om 00:49

    Hoop dat er hier beter op de paarden gelet wordt, en dat ze hier wel medische hulp krijgen als het nodig is. Eerst de hengsten maar castereren.

  • Aad
    19 oktober 2019 om 22:41

    Worden de hengsten gecastreerd of laten jullie alles weer aanfokken zoals bijv. in de Oostvaardersplassen? Zal het overschot wederom belanden bij de slager zoals in andere natuurgebieden of worden de overtallige dieren herplaatst in ongeschikte gebieden zoals laatst in Spanje? 160 hectare, zorgplicht!!

    • André van Dam
      20 mei 2022 om 01:08

      Voorlopig kan de kudde nog groeien. Zijn fantastische begrazers. We hebben geen grote roofdieren zoals in Afrika om de kudde te reguleren. Overschot bij de slager brengen is dan heel normaal. Paardenrookvlees is lekkerder en magerder dan Runder rookvlees. Zo gaat dat in de natuur al sinds begin van het leven op aarde. Eten en gegeten worden.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog