www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Staatsbosbeheer weer op de 26ste Ambachtelijke dag

29 juli 2012 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Het was een gezellige drukte bij de kraam van Staatsbosbeheer afgelopen donderdag op de 26ste Ambachtelijke dag in Ballum. Mede door de herrie die de freesmachines maakten, kwamen velen een kijkje nemen bij de kraam van Staatsbosbeheer Ameland. Het frezen van je naam of tekening in een boomschijf is al jaren een succesvol onderdeel bij de stand. Harry en Lex hadden het vanaf de opening ontzettend druk. Een geluk bij een ongeluk was dat Peter hun kon assisteren. Hij zou namelijk een demonstratie geven met de motorzaag. Maar helaas waren de boomstammen op een andere plaats afgeleverd. Dus geen motorzaag demonstratie, maar dat was geen probleem voor hem en nam hij plaats achter een freestafel. Piet deelde de oranje zonnekleppen uit terwijl hij ook de verkoop van de schijven regelde. En zodra er een schrijffoutje op de schijf zat pakte hij de schuurmachine om de fout uit te ‘gummen’. Nadat Jetse zijn werkzaamheden op de natuurcamping de Middelpôlle had afgerond kwam ook hij ons versterken.

Marjan stond de bezoekers te woord bij o.a. de fotopanelen over de werkzaamheden van Staatsbosbeheer en daagde ze uit tot het doen van een raadspel “Wat is het?” Het raden van de detailfoto’s was niet altijd even makkelijk. Maar gelukkig brachten de foto’s op de panelen of de materialen rondom de kraam vaak de uitkomst. Binnenkort wordt de winnaar bekend gemaakt van dit raadspel via ons weblog. Hij of zij zal een leuke verassing toegestuurd gaan krijgen. Dus houd ons weblog in de gaten![slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog