www.boswachtersblog.nl/ Ameland

We zijn weer volop in het Kerstgroen

11 december 2012 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Net zoals voorafgaande jaren ligt er weer een hele stapel kerstgroen bij onze werkschuur. Dit is voor de liefhebber die rondom zijn of haar huis de kerstsferen wil vergroten. Het is gratis af te halen, zolang de voorraad strekt natuurlijk.[slideshow]

Het groen is afkomstig van de bomen die gezaagd zijn in de Vleijen. We zijn daar bezig met onderhoud. De naaldbomen, Pinus contorta, worden er uit gehaald. Deze soort is in de jaren tachtig tegelijkertijd geplant met loofbomen. Na het planten is er geen onderhoud meer gedaan, omdat toentertijd het beleid was het bos het bos te laten. Met als resultaat dat de naaldbomen de overhand hebben gekregen en de loofbomen zich amper hebben kunnen ontwikkelen. Daarnaast heeft de contorta ook nog eens de nare gewoonte om snel om te vallen bij de eerste de beste storm, ze worden door ons ook wel de ‘omwaai-boom’ genoemd. Gelukkig zijn de tijden nu anders en is het tijd voor onderhoud. De contorta eruit, wij het hout voor andere doeleinden en u het groen!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog