www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Smakelijke fietstocht op 10 mei

7 mei 2013 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

OLYMPUS DIGITAL CAMERANet zoals vorig jaar hebben Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer weer een leuke fietsdag in petto. Vrijdag 10 mei mag iedereen weer de spieren los fietsen op Ameland. Dit jaar starten we in Ballum tussen 10 en 12 uur. In een tocht van iets meer dan 20 kilometer worden vele leuke plekjes aangedaan. Onderweg kan men zich laten informeren bij de verschillende kraampjes van onder andere de gezamenlijke Vogelwachten, de Natuurwerkgroep en Rijkswaterstaat. Uiteraard geeft Staatsbosbeheer ook invulling aan de kraampjes. Dit jaar staan we zelfs op twee plaatsen. We zullen met name de afgelopen werkzaamheden toelichten, maar natuurlijk ook laten zien wat we nog meer gaan doen.

De brandweer in Hollum heeft ook zijn deuren geopend en een kijkje nemen bij het museumhaven “Zeemanshoop” bestaat ook tot de mogelijkheden. Het is niet alleen maar laten informeren. De bedoeling is dat men zich ook verwonderd en zich laat verleiden tot leuke uitdagingen langs de route. Daarnaast worden waarschijnlijk de smaakpapillen ook verleid. De Kaasboerderij en Bierbrouwerij liggen op de route. Het Amelands product wordt onder de aandacht gebracht. De tocht eindigt weer in Ballum. Met meerdere terrasjes een ideale plaats om weer even op krachten te komen na de tocht om vervolgens huiswaarts te keren. Kortom het beloofd een zeer smaakvolle fietstocht te worden.

Iedereen kan meedoen en de deelname is gratis.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog