www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Wadvogels herkennen met gratis app

9 september 2013 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

rust%20voor%20vogelsVogelbescherming heeft de gratis app ‘Wadvogels’ gelanceerd. Daarmee wordt het extra leuk en gemakkelijk om de vogels in het waddengebied te herkennen. De app bevat een vogelgids met 180 in het waddengebied voorkomende vogelsoorten met schitterende illustraties van Elwin van der Kolk waarop je tot op de millimeter kunt inzoomen. Bij elke vogel staat ook een doeltreffende beschrijving en het geluid van de vogel. Bijzonder handig is de determinatiefunctie waarmee beginners in slechts vier stappen de meeste vogelsoorten op naam kunnen brengen. Zo ontdek je de enorme vogelrijkdom van de Wadden en leer je al die steltlopers, eenden en andere soorten uit elkaar te houden en herkennen.

Vogels vinden in het waddengebied
Dat is nog niet alles. Met behulp van de gps-functie leidt de app je naar de leukste vogelgebieden in het waddengebied. Per gebied staat beschreven welke bijzondere vogels je er aan kunt treffen. Ook voor de meer ervaren vogelaar is de app interessant. Niet alleen vanwege de vogelgeluiden, maar zeker ook door de getijdentabel die in de app is verwerkt. Met een druk op de knop weet je wanneer het hoogwater is en wanneer laagwater op de plek waar jij bent. Dat is handig om te weten omdat je bij hoogwater in de meeste gebieden in het waddengebied meer vogels kunt zien.

Rust voor vogels, Ruimte voor mensen
De ontwikkeling van deze app is onderdeel van het project ‘Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen’, waarin ook Staatsbosbeheer deelneemt. Met dit project willen de natuurorganisaties de omstandigheden voor vogels in de Waddenzee verbeteren en tegelijkertijd de natuurbeleving voor recreanten vergroten. Voor nog meer informatie ga dan naar de site van Vogelbescherming.

De app ‘Wadvogels’ is vanaf 1 september gratis te downloaden via Apple App Store en de Google Play Store.

reageren

geef een reactie

 • Spoonbills, other birds of Dutch desert island | Dear Kitty. Some blog
  9 september 2013 om 15:35

  […] Dutch Wadden Sea region birds app: here. […]

 • Thijs en Alina Jaspers
  9 september 2013 om 15:12

  Hoi! Bedankt voor de tip, erg mooie app, ga genieten!
  Groeten aan alle bekenden!
  We verheugen ons nu alweer op volgend jaar! Haha….
  Fam. Jaspers.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog