www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Activiteiten rondom de kwelder

18 maart 2014 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

IMG_0021 IMG_0027Volop activiteiten rondom de Feugelpôlle. Zaterdag 15 maart zijn er weer borden geplaatst waarmee het broedgebied is afgebakend. Met deze borden wordt het artikel 20 gebied voor de Natuurbeschermingswet aangegeven. Binnen dit gebied mogen geen menselijke activiteiten plaatsvinden, zodat de natuur rustig zijn gang kan gaan. Het wachten is op de eerste Grote Sterns die hopelijk zich gaan vestigen. De kokmeeuwen laten zich al wel zien, dus de eerste tekenen zijn er al. De wadexcursies zullen in deze periode ook buiten de bebording blijven. Zodra het broedseizoen is afgelopen en alle jonge vogels samen met hun ouders weer naar verre oorden zijn vertrokken dan wordt de bebording weer weggehaald.

Vandaag was er vanaf de dijk, bij de kwelder, ook een vreemd transport waar te nemen op de Waddenzee. Een ponton met mobiele kraan en een container werd voortgeduwd richting de kwelder. Ten Zuiden van de kwelder werd de ponton vastgelegd. De ponton blijft daar even liggen, zodat de laatste fase van het project klimaatbuffers Zuidwest Ameland uitgevoerd kan worden. Tijdens deze uitvoering zullen er op drie verschillende locaties op de wadplaten nabij de kwelder materialen neergelegd worden waar verschillende levende schelpdieren, zoals mosselen, kunnen gaan groeien en ontwikkelen. Binnenkort meer over deze fase van het project op dit weblog.IMG_0019

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog