www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Einde van een succesvol broedseizoen op de Feugelpôlle

29 juli 2015 Robert Pater in Ameland

De Grote Sterns arriveerden twee weken later als vorig jaar op de Feugelpôlle. Maar dat mocht ook dit jaar de pret niet drukken. We kunnen gerust zeggen dat het een succesvol jaar is geweest voor de broedvogels. Zowel de Sterns als de Kokmeeuwen hebben veel jongen groot gebracht.

Ook dit jaar zijn een kleine honderdtal Grote Sterns voorzien van kleurringen. Hierdoor kunnen we volgen waar ‘onze’ jongen heenvliegen. In 2014 hebben de jonge Sternen rode kleuringen gekregen en dit jaar waren het witte kleurringen. Er is al een jong van 2015 waargenomen op Texel in de Slufter.

De exacte aantallen broedvogels van 2015 moeten we u nog even schuldig blijven omdat de gegevens momenteel nog worden verwerkt.

Jong Grote stern 2015
Jong nummer A13
reageren

geef een reactie

  • Good Sandwich tern news from Ameland island | Dear Kitty. Some blog
    29 juli 2015 om 16:05

    […] Robert Pater reports today from Ameland island in the Netherlands. He writes that 2015 has been a succesful nesting […]

  • Maarten Jansen
    29 juli 2015 om 12:54

    Dat is fantastisch nieuws, Rob. Ik ben er nog in begin juni geweest. Het verbaasde me toen dat de grote sterns zo gewend waren aan het voorbijtrekkend publiek op het fietspad. Zou je misschien ook meer kunnen zeggen over de precieze aantallen broedvogels op de polle?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog