www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Een natuurlijke start van 2016

4 januari 2016 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

20151218_161736Allereerst de beste wensen en een gezond en natuurrijk 2016 voor iedereen! Het nieuwe jaar is nu 4 dagen oud. We staan nog heel even stil bij 2015. De echte terugblik hebben we gedaan met het Jaar in Beeld Ameland 2015. Deze is in de Kerstvakantie verspreid onder alle huisadressen op het eiland. Heeft u het Jaarbeeld gemist of wilt meer exemplaren ontvangen? Laat het ons weten.

We kunnen niet te lang terugblikken want ook de natuur staat niet stil. Zou zonde zijn als we iets moois missen. Komend jaar pakken we de draad weer op met veel werkzaamheden zoals de boswerkzaamheden, begrazing, recreatieve voorzieningen, monitoring, overleg over Natura 2000 beheersplan, werken aan een nieuw onderkomen op Engelsmanplaat, uitwerken herstel eendenkooi in het Hagedoornveld en nog veel meer. Dit alles met als doel om de natuur nog mooier te maken en een balans te vinden in het zuinig zijn op de natuur en tevens toegankelijk te houden.

Het beheersplan Natura 2000 Ameland zal dit jaar van een conceptstatus naar een definitieve status gaan. Dat houdt in dat we een start zullen maken met maatregelen die benoemd staan in Natura 2000. Voor ons spannend of het op deze wijze allemaal zo gaat werken. Veel maatregelen kunnen pas doorgang krijgen als er ook daadwerkelijk draagvlak is. We gaan voor een goed overleg met Provincie, gemeente en andere (natuur)belanghebbende met als resultaat een goed uitgewerkt plan met uiteindelijk een prachtig natuurlijk resultaat.

 

reageren

geef een reactie

 • Thijs en Alina Jaspers
  4 januari 2016 om 16:59

  Voor jullie allemaal ook een goed en gezond 2016 !
  En graag ontvangen wij een exemplaar van jaar in beeld 2015,
  Adres is bekend, en anders weet Lex het wel😜

  • Marjan Staatsbosbeheer
   4 januari 2016 om 17:08

   Dankjewel, natuurlijk ook de beste wensen van ons voor jullie. We zorgen dat een exemplaar richting Balk gaat. Veel leesplezier

  • Thijs en Alina Jaspers
   4 januari 2016 om 21:18

   Wij verheugen ons daarop!!!!!
   Nog even….wij hebben er zin in!
   Groeten !!!!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog