www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Er is nog brandhout verkrijgbaar!

7 maart 2016 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

We naderen het broedseizoen en daarom ronden we de zaagwerkzaamheden in onze bossen af. In de afgelopen maanden hebben we weer op verschillende locaties bosonderhoud gepleegd, zoals het ‘opruimen’ van stormhout en het uitdunnen van bosvakken. Hierdoor is er weer hout vrijgekomen. Een groot deel wordt verwerkt tot houtsnippers en de rest zal in jullie kachels verdwijnen als brandhout.

Er is dus nog brandhout verkrijgbaar bij Staatsbosbeheer! Op twee locaties liggen bulten met boomstammen waaruit men zijn eigen hout kan zagen. Deze locaties zijn prima bereikbaar met de aanhanger, dus zelf ophalen moet dan ook geen probleem zijn. Wel vragen wij van u om de vereiste persoonlijke veiligheidsmiddelen te dragen. Hieronder verstaan wij een veiligheidszaagbroek, zaaglaarzen/schoenen en gehoor- en gelaatsbescherming. Dit is natuurlijk voor uw eigen veiligheid!

Dus wilt u uw houthok weer aanvullen zodat u er in de winter weer warmpjes bij zit? Dan zijn wij bereikbaar op het telefoonnummer 0519-542600. Er geldt hier wel, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Hout liefhebbers die dit jaar nog geen hout hebben afgenomen hebben voorrang.

  • Wij bieden alleen dennenhout aan
  • Onze prijzen zijn € 15,- per m³
  • De maximale afname per adres is 4m³
  • Alleen zagen met de verplichte beschermingsmiddelen
  • Wij bezorgen niet aan huis
  • Afrekenen op het kantoor van Staatsbosbeheer, Ballumerweg 44 in Nes
  • Op=op

IMG_0422

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog