www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Staatsbosbeheer op stap met dorpsgenoten

17 februari 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Afgelopen maand heeft Staatsbosbeheer bij de vier verschillende jaarvergaderingen van de dorpsbelangen op Ameland een agendapunt ingebracht, op stap met dorpsgenoten! Wij nodigen namelijk de dorpsgenoten uit, om samen met ons de natuur in te gaan. Het doel is ons werk toe te lichten en ideeën uit te wisselen en met elkaar te spreken over de mogelijkheden. Ons werk ligt vooral buiten en daarom willen we het ook in de buitenlucht laten plaatsvinden. Al wandelend en fietsend gaan we langs ons werkgebied rondom de dorpen. Afhankelijk van het aantal deelnemers en natuurlijk de onderwerpen, is de verwachting dat we 1 tot 2 uren lekker buiten zullen zijn.

Waarom?
De natuur van Ameland is voor vele Amelanders letterlijk en figuurlijk de achtertuin. Iedereen heeft zijn of haar eigen ideeën over wat er gebeurt in de duinen en bossen. Staatsbosbeheer wil graag het beheer van de natuur op het eiland zoveel mogelijk naar tevredenheid van de eilanders uitvoeren. Daarvoor is het natuurlijk belangrijk om te weten welke ideeën er leven.

Waar en wanneer?
De volgende data hebben we ingepland om met de dorpsgenoten op stap te gaan:
Ballum op zaterdag 4 maart, verzamelen bij de parkeerplaats bij de rotonde.
Hollum op zaterdag 25 maart, verzamelen bij hotel restaurant de Zwaan.
Nes op zaterdag 1 april, verzamelen bij het Kerkplein.
Buren op zaterdag 8 april, verzamelen bij Ritskemoai.

De start op de zaterdagen is om 10.00 uur bij de genoemde verzamelpunten. Een eigen fiets meenemen is wel een must. Wanneer er onderwerpen zijn die volgens de bewoners zeker aandacht verdienen, dan maken we daar ruimte voor in het programma. Misschien zijn er al concrete ideeën waar Staatsbosbeheer samen met bewoners mee aan de slag kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan het Krûmeltjesspoor nabij Ballum, dat door vrijwilligers en Dorpsbelang Ballum is aangelegd. Zaken die wij graag willen bespreken zijn  bos- en natuurbeheer, onderhoud van paden en groepsactiviteiten in de natuur.

We maken er een nuttig, maar vooral ook een gezellig programma van. De uitnodiging is voor alle geïnteresseerde dorpsgenoten (jong en oud) op het eiland. Per dorp gaan we dan steeds een ander gebied in, maar dat zeker verbonden is met het dorp. Wees welkom en sluit je aan bij één van bovengenoemde data.

reageren

geef een reactie

  • Hans Hoogendijk
    27 februari 2017 om 11:40

    Hollum- Heel leuk initiatief. Zijn we op het eiland, dan zijn we zeker van de partij. PS : mooi dat alle banken in het Hollumer bos zijn geverfd.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog