www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Een geslaagde eerste op stap met….

9 maart 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Afgelopen weekend zijn bewoners uit Ballum en Staatsbosbeheer op stap met geweest. Dit alles naar aanleiding van ons vorig blogbericht. Zaterdag om 10 uur zijn wij samen met de Ballumers vanaf de parkeerplaats naar het Ballumerbos en BP plas gefietst. Al fietsend en lopend hebben wij over ons werk verteld en uitleg gegeven over ons beheer. Vele vragen kwamen naar voren en er ontstond een leuke, informatieve uitwisseling.

Een uitwisseling die we ook vervolg geven bij de andere dorpen. Ballum mocht de spits afbijten, Hollum volgt op 25 maart, Nes op 1 april en Buren is de laatste in rij op 8 april. Het was spannend voor ons hoeveel respons er op kwam. Al met al zijn we met 16 Ballumers, jong en oud, op stap geweest. Bosbeheer, recreatieve voorzieningen, gebruik van paden, Natura 2000 beheerplan, begrazing en  nog veel meer punten kwamen aan de orde. Maar er was ook tijd voor andere interessante natuurfeitjes. Het is goed om te horen hoe er tegen ons wordt aangekeken en waar het soms ook beter kan.

Al met al vonden wij het leuk om te doen en dat ontvingen wij ook terug van de bewoners. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Dus voor ons een reden om dit verder op te pakken en ook in andere jaargetijden op stap te gaan met de bewoners.

Willen jullie meer weten of hebben jullie vragen aan ons, sluit dan rustig aan op de bovengenoemde data.

reageren

geef een reactie

  • Jaap
    9 maart 2017 om 14:00

    Leuk om te lezen/horen dat dit soort bijeenkomsten nut heeft voor de komende tijd. Ga zo door, jammer dat ik niet op èèn van de eilanden woon. Ik zou zeker van de partij zijn.
    Groetjes, Jaap

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog