www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Herdruk getijdenkalender

16 februari 2022 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Herdruk getijdenkalender

Afgelopen weken hebben we veel positieve reacties gekregen op de getijdenkalender. Door het formaat en aansprekende foto’s ideaal om ergens op te hangen. Echter…. we nemen de kalender in herdruk. Ondanks de positieve geluiden waren er terechte op- en aanmerkingen die we ter harte nemen.

Betere informatie

Er zijn een aantal vragen binnengekomen betreft de locatie waar de getijdenkalender van toepassing is. Op zich best een logische vraag. Net als in de afgelopen 10 jaar in het blad ‘Jaar in beeld Ameland’ van Staatsbosbeheer, publiceren we de getijden van de Haven Nes (Waddenzeekant) op de kalender. Deze informatie is niet duidelijk terug te vinden op de huidige kalender.

Winter- en zomertijd

Naast het ontbreken van informatie is bij het overnemen van de getijden van de website  de zomertijd niet goed doorgevoerd in Excel. Met het gevolg dat vanaf 27 maart er een uur verschil zit met wat het daadwerkelijk moet zijn. Een  fout die we niet kunnen negeren.  Een legitieme reden om de getijdenkalender in revisie te nemen.

Verbeterde versie

Alle op- en aanmerkingen nemen we in de herdruk mee en vullen dat aan met info van het Amelander Gat en Badstrand Nes ten opzichte van de getijden haven Nes. Daarnaast staan ook de maanstanden vermeld. Onze excuses voor het ongemak en eventuele verwarring. De verbeterde getijdenkalender zal binnenkort op Ameland verspreid worden, zodat de kalender in elk huis weer een goed plekje krijgt.

Wil je meer informatie lezen over onze werkzaamheden volg dan dit blog of kijk op onze site om op de hoogte te blijven. Voor het downloaden van de vernieuwde getijdenkalender klik hier.

reageren

geef een reactie

 • Theo Nobel
  16 februari 2022 om 15:49

  Prachtige kalender !! De foto van de specht is echter niet wenselijk i.v.m. het plastic (vang) net waar de “apeneuten” in zitten. Menig vogeltje sneuvelt hierdoor. En er zijn alternatieven.

  • Boswachter Fabienne Bunicich-Droste
   16 februari 2022 om 16:11

   Bedankt voor je reactie Theo. Je hebt helemaal gelijk het plastic netje moeten we eigenlijk helemaal niet willen!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog