www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Wandel-, atb- en ruiterroutes nog niet helemaal bomen vrij !

3 april 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Het was weer even raak begin deze week met de storm. Veel omgewaaide en afgeknapte bomen in het Drents-Friese Wold. En veel werk om paden weer toegankelijk te maken. Dat is met de fietspaden gelukt. Wandel-, atb-  en ruiterroutes komen direct na de Pasen aan de beurt. Daar ontbrak simpelweg de tijd voor deze week. Fietspaden zijn dan wel niet meer geblokkeerd maar liggen nog wel bezaaid met takken. Dus houdt u daar rekening mee. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Een aannemer is trouwens druk met het vegen van deze paden. Zo hopen wij dat u tijdens de Paasdagen weer fijn door het bos kunt fietsen.

De omgewaaide bomen in het bos buiten de recreatieroutes zijn een welkom geschenk. Deze bomen zorgen voor veel dood hout. Bij Staatsbosbeheer zeggen we dood hout leeft ! Lijkt een tegenstelling maar is niet zo. Wie goed kijkt zal snel veel leven ontdekken in het langzaam verrottende hout. Allerlei paddenstoelen en heel veel insecten. Dit trekt vogels aan en andere dieren en daar wordt een bos levendig van. En op de plek waar een woudreus is gesneuveld krijgt een jonge generatie van bomen weer de kans op te groeien in het volle licht. Zo wordt het bos steeds gevarieerder en levendiger. En naar mijn idee mooier!

Mooi geregeld toch ?

Boswachter Corné Joziasse

DSC_0589

DSC_0616

DSC_0613

DSC_0600

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog