www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Fiets mee en ontdek wat er gaat gebeuren in het Wold

3 september 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

canadameer-sjabloon

Uitnodiging Veldsymposium LIFE DFW Oude Willem

Fiets mee met Homme Geertsma, Hans Ike en Jan de Roos!
Vrijdag 25 september 2015 organiseert de bestuurscommissie Oude Willem een veldsymposium rondom het LIFE-project Oude Willem. Het springt nu in het veld nog niet in het oog, maar dat gaat vanaf begin 2016 veranderen: In vijf deelgebieden gaat de uitvoering van start. Daarom is nu het moment om het veld in te trekken en te horen en te zien hoe het straks gaat worden.

Het Drents-Friese Wold is het op een na grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Door herstel van hoge grondwaterstanden wordt gewerkt aan robuuste natuur met heideveentjes, droge en natte heide met eindeloze mogelijkheden om te struinen en de natuur te beleven.

Het veldsymposium staat voor een gezellige en actieve middag waarbij deelnemers op de fiets gaan met onder andere Homme Geertsma, wethouder gemeente Westerveld, Hans Ike van Camping Diever en Jan de Roos van De Jongens van Outdoor Appelscha. Gebiedsbeheerders zoals boswachter Corné staan op prominente locaties langs route met een praatje klaar.

Datum:     25 september 2015

Startlocatie:   Camping Hoeve aan den Weg, Bosweg 12, Oude  Willem

Aantal kilometers:    ca 8km

Tijd:       13 uur tot 17 uur

Opgave:      groningen@ivn.nl (tot dinsdag 22 september)

Informatie:     Arthur Scheper, IVN, 06 48669630

Dit project is tot stand gekomen met een financiële bijdrage van LIFE+, het Europese financieringsinstrument voor de instandhouding van Natura 2000-gebieden. 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog