www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Werkdag Vogeleiland Huizen

20 maart 2018 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Op Zaterdag 24 maart is er een EXTRA werkdag op het vogeleiland bij Huizen. Vele handen maken licht werk en daarom zoeken Nardinclant landschapsbeheer en de Vogelwerkgroep het Gooi vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken.

Het vogeleiland
Bij de haven van de Huizen liggen 4 eilanden. De eilanden zijn in 2000 aangelegd als broedgebied voor vogels zoals plevieren en bergeenden. In de loop der jaren zijn de eilanden echter verbost.
Begin 2015 heeft Staatsbosbeheer op zuidelijkst gelegen eiland de meeste bomen gerooid.  Het vervolgbeheer bestaat uit het verwijderen van boomopslag en het openhouden van de zandplaat,  zodat het eiland geschikt blijft voor grondbroeders. Vanaf 2015 hebben Nardinclant en de Vogelwerkgroep zich samen sterk voor het beheer van dit eiland.

Extra werkdag

Op Zaterdag 24 maart is er een EXTRA werkdag op het vogeleiland bij Huizen. Riet en ruigte wordt met bosmaaiers gemaaid en het maaisel wordt op hopen gezet ten behoeve van de Ringslang. Ook gaan we boompjes uitsteken of snoeien. Nardinclant landschapsbeheer en de Vogelwerkgroep voeren samen het beheer uit. Vele handen maken licht werk! De werkzaamheden bestaan uit het uitsteken van boomopslag, maaien en afharken van ruigte en riet.  Het is belangrijk goed schoeisel aan te trekken, bijvoorbeeld laarzen of stevige schoenen

Afspreektijd: 9:30 uur (we eindigen om 15:30 uur)
De gemeente Huizen stelt een boot beschikbaar en levert het gereedschap.
De boot vertrekt om 9:30 – zorg dat je op tijd bent en de boot niet mist!

Aanmelden:
Aanmelden kan per e-mail op nardinclant@nardinclant.nl
Afspreekpunt: de pier van Huizen, te bereiken via de IJsselmeerstraat.
Werkdagen beginnen om 9:30 uur en eindigen om 15:30 uur. Voor soep en koffie wordt gezorgd.  Neem wel zelf brood mee.

reageren

geef een reactie

 • Boswachter Rien de Vries
  23 maart 2018 om 14:28

  Beste Gerard,

  Nardinclant en de Vogelwerkgroep hebben samen met gemeente Huizen deze datum geprikt. Wij vertrouwen er op dat er op een deskundige wijze gehandeld zal worden om schade tot een minimum te beperken. Wanneer u vragen heeft over de manier van werken aankomend weekend zou u contact kunnen opnemen met Nardinclant.

  Met vriendelijke groet,

  Rien de Vries

 • Gerard Span
  20 maart 2018 om 16:28

  Mag dat nog in het broedseizoen? Vanaf 15 maart mag het bij ons niet meer hoor…

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog