www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Feest tijdens de Dag van het Purmerbos

18 augustus 2017 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Dag van het Purmerbos

Het Purmerbos viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. De verschillende betrokken organisaties organiseren op 8 oktober samen de ‘Dag van het Purmerbos’.

Het Purmerbos bestaat 30 jaar en dat betekent een feestje! Op zondag 8 oktober van 11.00 – 16.00 uur is de Dag van het Purmerbos. Tijdens deze dag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud en dat natuurlijk in het bos zelf.

Van alles te doen

Het programma van de Dag van het Purmerbos is gezamenlijk opgezet door de verschillende betrokken organisaties. Zo kan je mee met een herfstwandeling, een vogelwandeling en een landschapswandeling met gids van het IVN Waterland. Of kom kijken naar een heuse roofvogel educatieles of bekijk de demonstratie met een husky hondensteps door HUS Oostzaan. Ook boomgaard Groenewoud organiseert een open dag waar je een kijkje kunt nemen.

Voor de kinderen

Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. Samen met scouting Purmerend kun je op deze dag samen een groot insectenhotel maken of een hut bouwen. Ook is er een speciale fotopuzzeltocht gemaakt door het NME Purmerend of kun je een rondje rijden op een pony van Manege Purmerbos. De allerkleinsten kunnen het kabouterpad bewandelen en leren alles over de kaboutertjes in het Purmerbos. Kortom, houd je agenda vrij en kom langs de Dag van het Purmerbos!

Op de website van Staatsbosbeheer lees je meer over het programma of kijk op de Facebookpagina van Staatsbosbeheer Zaanstreek-Waterland waar je het voorlopige programma al kunt zien.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog