www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Pinksterwandeling ‘Wandelen over water’

24 mei 2023 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Met Pinksteren op 28 & 29 mei 2023 weer 'Wandelen over water' in het Guisveld, aan de achterkant van station Wormerveer.

Op zondag 28 en maandag 29 mei kun je met Pinksteren weer wandelen in natuurgebied het Guisveld tijdens het evenement ‘Wandelen over water’.

Al ruim 20 jaar

Staatsbosbeheer organiseert het unieke wandelevenement ‘Wandelen over water’ al sinds 1997 in het Guisveld. Slechts twee dagen per jaar mogen bezoekers op eigen gelegenheid over het speciaal gemaaide pad van ongeveer 4 kilometer, dat vanaf de achterkant van station Wormerveer te bereiken is. Tijdens de wandeling leer je van alles over de planten en de dieren die in het veenweidegebied voorkomen en kan je daadwerkelijk wandelen over water! Deelname is gratis voor alle bezoekers en honden zijn niet toegestaan.

Weer als vanouds

Op zondag 28 mei gaat het pad al om 06.00 uur open. Speciaal voor de ‘vroege vogels’ onder ons ervaar je het veld dan op het mooiste moment. Als je goed luistert kun je zelfs de roep van de zeldzame roerdomp horen. De vrijwilligers van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek staan ook weer beide dagen klaar met hun joekels van telescoopkijkers middenin het veld. Ook kan er op beide dagen weer halverwege de route waterbeestjes worden gevangen met een schepnetje in de sloot. Om 16.00 uur sluit het wandelpad.

Op maandag 29 mei is het wandelpad tussen 09.00 en 16.00 uur geopend. Neem vooral ook de kinderen mee, want er zijn allerlei activiteiten. Zo kunnen de kinderen o.a. lekker knutselen. Zet het dus in je agenda!

Vaartochten

Het is dit jaar ook mogelijk om een plekje te reserveren voor één van de vaartochten. Deze kun je voor €7,50 p.p. boeken op www.staatsbosbeheer.nl/pinksterenguisveld. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. VOL is VOL. De wandeling is gratis voor alle bezoekers!

reageren

geef een reactie

 • Hans
  30 april 2024 om 14:50

  Wandelen over water 2024 is op 19 en 20 mei! Bovenstaand is nog van vorig jaar!

  • Boswachter Jamie Jenner
   30 april 2024 om 14:56

   Beste Hans,

   Dank voor de aanvulling. Dit is inderdaad een blog van vorig jaar. Inmiddels hebben we ook al een nieuwe blog geplaatst over ‘Wandelen over water 2024’ en de doneeractie die we dit jaar hebben. Zie https://www.boswachtersblog.nl/noord-holland/doneer-voor-wandelen-over-water/. Verder is alle informatie omtrent het evenement via: wwww.staatsbosbeheer.nl/pinksterenguisveld terug te vinden.

   Met vriendelijke groet,
   boswachter Jamie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog