www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Diemerbos heeft er 1.000 bomen bij!

14 november 2019 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Het Diemerbos is 1.000 bomen rijker. De nieuwe bosaanplant bestaat uit els en berk en struiksoorten als meidoorn, vuilboom vlier en lijsterbes. Deze struiken krijgen veel bessen en zo helpen we de vogels van het Diemerbos een handje!

De nieuwe bomen staan op het terrein achter Landlust, de boerderij van zorginstelling Cordaan. Op deze plek werden voorheen evenementen georganiseerd. De veenbodem die eronder ligt bleek echter heel kwetsbaar en niet bestand tegen festivals. Deze plek kwam al snel ter sprake toen de vraag uit het bedrijfsleven kwam om in het Diemerbos nieuwe bomen te planten. Op 12 november hebben vervolgens zo’n 100 betrokken medewerkers deze bomen geplant. Een mooie manier om bij te dragen aan een groene en gezonde wereld.

Gevarieerd bos                                                                                                                           

Staatsbosbeheer gebruikt verschillende soorten bomen bij nieuwe aanplant. Gevarieerde bossen zijn namelijk beter bestand tegen lange periodes van droogte, ziektes en stormen. Een bos met verschillende soorten bomen is ook mooier om naar te kijken en bovenal biedt een gevarieerd bos meer biodiversiteit: meerder planten- en diersoorten vinden hier hun plek.

Natuur dichtbij de stad

Het Diemerbos bestaat uit twee delen. Het grootste deel van het Diemerbos ligt ten westen van de A9 en grenst aan Diemen en Amsterdam-Zuidoost. Dit deel is vooral gericht op recreatie. Zo zijn er verharde wandelpaden, aangelegde vijvers, picknickplekken, een speelbos en de honden mogen hier loslopen. De andere kant van de A9 is meer natuurlijk. Hier tref je verrassend mooi, spannend moerasbos, natuurlijke plassen en rietland aan. Een unieke plek om de drukte van de stad even te ontvluchten!

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

  • Reind Hoeven
    21 november 2019 om 17:50

    Prachtig al die nieuwe bomen en struiken. Het zou voor mij ook handig zijn als de wandelpaden blubbervrij gemaakt worden. Ik kom op hele grote stukken niet met mijn rollator door de blubber heen. Over het gras is ook geen optie want dan lig ik zo op m’n snuffert.

  • Ruud
    15 november 2019 om 10:24

    Hallo Anne. Wij maken diemerkrant.nl. Leuk bericht, kan je ook zeggen over welke bedrijven het hier gaat ?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog