www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Even voorstellen: Mirjam de Hiep

13 september 2018 Boswachter Mirjam de Hiep in Noord-Holland

Sinds 1 september ben ik als boswachter publiek begonnen bij het team Gooi- en Kennemerland. Na jaren op de Gooise heidevelden te hebben gezworven voor mij een nieuwe uitdaging in een andere omgeving waar ik mijn ervaringen van het Gooi zeker goed kan gebruiken.

Ik ben Mirjam de Hiep en opgegroeid in Rhenen. Na de opleiding bos-en natuurbeheer ben ik gaan wonen in Nederhorst den berg. Al snel werd ik boswachter bij het Goois Natuurreservaat. Jaren heb ik daar met heel veel plezier de brede functie van boswachter ingevuld. Excursies, vrijwilligers begeleiden, vee verzorging, faunabeheer en heidebeheer, handhaving en toezicht als BOA .

Ik kreeg de kans mee te werken aan een prachtig project waarbij we met een kudde schapen de hele Utrechtse heuvelrug zijn overgestoken om het belang van ecologische verbindingen zichtbaar te maken. De hele tocht is in een hele mooie film is vastgelegd. Hierna was ik zodanig enthousiast geworden over het werken met schapen dat ik herder ben geworden op de Gooise heidevelden met een gescheperde kudde. Ik hield mij bezig met begrazingsplannen, verzorging van de kudde en training van de werkhonden. Het was een hele mooie tijd waarbij ik heb genoten van het werken met dieren maar ook vooral van de interactie tussen mens en dier. In deze periode kreeg ik zelf mijn tweede “lammetje” en werd het een hele klus de kudde in de stal en de kudde thuis evenveel aandacht te geven. Ik heb uiteindelijk gekozen voor mijn gezin en ben gestopt met werken.

Nu mijn kinderen (11 en 8) wat groter zijn is er weer wat meer ruimte en kon ik gaan beginnen bij Staatsbosbeheer Gooi- en Kennemerland. Nieuwe collega’s, nieuw terrein en nieuwe uitdagingen als boswachter publiek bij Staatsbosbeheer. Met veel enthousiasme begin ik aan deze nieuwe start. Jullie kunnen mij volgen via twitter.

reageren

geef een reactie

  • Alex Terpstra
    3 april 2019 om 08:34

    Hoi Mirjam, wie weet lopen we elkaar tegen het lijf in het bos. Tijdens een wandelingetje op zoek naar ringslangen en rivierkreeftjes.

  • Rob
    13 september 2018 om 14:00

    Succes Mirjam, en de koffie staat klaar….

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog