www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Vrijwilligers Fort Edam winnaar van de Fortpilaar

20 januari 2017 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Vrijwilligers Fort Edam winnen de Fortpilaar 2016.

Vrijwilligers Fort Edam winnen de Fortpilaar 2016.

Op de foto v.l.n.r.: Hans Hendriks, Patricia Nederbragt-Lammers, Robert-Jan Nederbragt, Tineke Meijer & Piet Meijer.

Gistermiddag is tijdens de nieuwjaarsborrel van Stichting Liniebreed Ondernemen op fort Altena de ‘Fortpilaar’ uitgereikt aan de vrijwilligers van fort Edam. De Fortpilaar is een prijs voor een project dat bijdraagt aan het behoud en herstel van cultureel erfgoed. Met de prijs ontvangen de vrijwilligers €2.000,- om kachels te plaatsen in het fort.

De Fortpilaar

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van Stichting Liniebreed Ondernemen (SLO) op afgelopen 19 januari werd de ‘Fortpilaar’ uitgereikt door het bedrijf “Fort Evenementen”. De eigenaren, Patricia Nederbragt-Lammers en Robert-Jan Nederbragt, reiken in samenwerking met SLO jaarlijks de prijs uit aan een project waarbij wordt bijgedragen aan het herstel van de forten. Men kan over het gehele jaar een vrijwillige bijdrage doen voor bijvoorbeeld het herstel van een ruimte in een fort of nieuwe kleding voor vrijwilligers. Dit jaar dienden de vrijwilligers van fort Edam het project in om kachels te plaatsen in het fort, zodat zijzelf en de bezoekers er voortaan warm bij zitten. De €2.000,- zullen zij dus goed gaan besteden!

Fort Edam
Het fort bij Edam

Fort Edam

Fort Edam is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Elke woensdag is fort Edam geopend voor publiek van 10.30 uur tot 15.00 uur. De vrijwilligers van Staatsbosbeheer staan voor u klaar en leiden u rond in het fort. Zij kunnen alles vertellen over de Stelling van Amsterdam, de geschiedenis van fort Edam en de verschillende tentoonstellingen. Kijk op de website van fort bij Edam of op de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog