www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Wandelingen waar je stil van wordt

27 december 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Buitengewone belevenis januari

Ga mee met de Buitengewone belevenis van januari!

Veel mensen maken deze periode goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaker naar buiten, afvallen, meer samen zijn met vrienden en familie, meer rust… Je hebt ze vast al wel voorbij horen komen. Maar in de praktijk stranden de mooie plannen vaak al na een paar weken. Wij helpen je graag bij het volhouden, want we denken dat de natuur een mooie bijdrage aan je plannen kan leveren!

Elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan; de 12 Buitengewone Belevenissen. Deze fenomenen wil iedereen ooit eens in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven. Zo kun je op hazensafari, bloemenwandeling, de stilte ervaren en nog veel meer. De eerste activiteit in januari is een wandeling waar je letterlijk stil van wordt. Zo kun je je goede voornemen direct in de praktijk brengen!

Groene voornemenswandeling in Westzaan

Ga mee en maak een wandeling door Westzaan met de boswachter en gids van Staatsbosbeheer op zaterdag 12 januari van 10.00 tot 11.30 uur. Vanaf de Watertoren van Assendelft wandel je door het veenlandschap. De route gaat zowel over onverharde paden door het rietland, als over de verharde weg door Westzaan. Onderweg vertelt de boswachter of gids je van alles over het veenlandschap en de planten en dieren die hier voorkomen. Ook is er een momentje stilte: voor wie terug wil blikken op het afgelopen jaar, vooruit wil kijken naar het nieuwe jaar of gewoon voor wie even wil genieten van de natuurgeluiden. Bij terugkomst staat een welverdiende gezonde lunch voor je klaar in de Watertoren van Assendelft.
Boek deze wandeling door te mailen naar reserveren@dewatertorenassendelft.nl o.v.v. het aantal personen, datum (12 januari) en je naam. Je kunt meteen eventuele allergieën vermelden. Na bevestiging door de Watertoren Assendelft is je reservering definitief. Voor meer informatie over de wandeling, bekijk dan de website van Staatsbosbeheer.

Nieuwsgierig naar de andere 12 Buitengewone Belevenissen bij jou in de buurt? Kijk dan op www.staatsbosbeheer.nl/gewoonbuiten.

reageren

geef een reactie

 • Martijn
  28 februari 2019 om 16:31

  Beste boswachter.
  Ik denk weleens aan een ommezwaai in mijn loopbaan en leven. Als ik mijn gedachten laat gaan over wat ik het liefste wil, is dat buitenwerk in de natuur.
  Dan droom ik over een boswachter of duinwachter. Weer en wind maakt me niet uit.
  Ik zou graag eens een dag willen meelopen. Is dat mogelijk. Ik wil weten of ik een te romantisch beeld heb.
  En ik maak graag mijn dromen waar. En ik begin dan bij de eerste stap…. vandaar mijn verzoek.

  Ik hoor graag van jullie.
  Martijn

  • Boswachter Jamie Jenner
   6 maart 2019 om 15:02

   Beste Martijn,
   Helaas is een meeloop-dag van te korte duur om jou de juiste begeleiding te kunnen geven en het vak van boswachter te kunnen laten zien. Dit komt mede omdat wij het begeleiden van ‘meelopers’ en stagiaires naast onze dagelijkse bezigheden moeten vervullen. Wel is het mogelijk om (langdurige) stages bij ons te vervullen, bijvoorbeeld als onderdeel van een beroepsopleiding.
   Wel kunnen we wellicht nog wat vragen van je beantwoorden over het vak van boswachter. Dit gaat meestal wat gemakkelijker telefonisch. Je kunt mij en mijn collega’s bereiken op 075-6282628 (en per mail via veenweiden@staatsbosbeheer.nl).

   Met vriendelijke groet,
   Boswachter Jamie Jenner

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog