www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Wandelingen waar je stil van wordt

27 december 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Buitengewone belevenis januari

Ga mee met de Buitengewone belevenis van januari!

Veel mensen maken deze periode goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaker naar buiten, afvallen, meer samen zijn met vrienden en familie, meer rust… Je hebt ze vast al wel voorbij horen komen. Maar in de praktijk stranden de mooie plannen vaak al na een paar weken. Wij helpen je graag bij het volhouden, want we denken dat de natuur een mooie bijdrage aan je plannen kan leveren!

Elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan; de 12 Buitengewone Belevenissen. Deze fenomenen wil iedereen ooit eens in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven. Zo kun je op hazensafari, bloemenwandeling, de stilte ervaren en nog veel meer. De eerste activiteit in januari is een wandeling waar je letterlijk stil van wordt. Zo kun je je goede voornemen direct in de praktijk brengen!

Groene voornemenswandeling in Westzaan

Ga mee en maak een wandeling door Westzaan met de boswachter en gids van Staatsbosbeheer op zaterdag 12 januari van 10.00 tot 11.30 uur. Vanaf de Watertoren van Assendelft wandel je door het veenlandschap. De route gaat zowel over onverharde paden door het rietland, als over de verharde weg door Westzaan. Onderweg vertelt de boswachter of gids je van alles over het veenlandschap en de planten en dieren die hier voorkomen. Ook is er een momentje stilte: voor wie terug wil blikken op het afgelopen jaar, vooruit wil kijken naar het nieuwe jaar of gewoon voor wie even wil genieten van de natuurgeluiden. Bij terugkomst staat een welverdiende gezonde lunch voor je klaar in de Watertoren van Assendelft.
Boek deze wandeling door te mailen naar reserveren@dewatertorenassendelft.nl o.v.v. het aantal personen, datum (12 januari) en je naam. Je kunt meteen eventuele allergieën vermelden. Na bevestiging door de Watertoren Assendelft is je reservering definitief. Voor meer informatie over de wandeling, bekijk dan de website van Staatsbosbeheer.

Nieuwsgierig naar de andere 12 Buitengewone Belevenissen bij jou in de buurt? Kijk dan op www.staatsbosbeheer.nl/gewoonbuiten.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog