www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Herinneringsbankje in Robbenoordbos voor vrijwilliger Theo

14 oktober 2022 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Deze week plaatsten de vrijwilligers het herinneringsplaatje voor de overleden vrijwilliger Theo Neuvel.

Misschien heb je de afgelopen maanden er dankbaar gebruik van gemaakt. Nieuwe bankjes in het bos, gemaakt van hout uit ons eigen bos. Dit voorjaar heeft de vrijwilligersgroep daar hard aan gewerkt.

De eiken stammen werden door een houtzagerij tot planken gezaagd en vervolgens werden ze door de vrijwilligers op maat gezaagd, geschuurd en geschaafd waar dat nodig was, in de olie gezet en uiteindelijk als bankjes in het bos geplaatst.

Timmerman in het bos

Een van de vrijwilligers die hieraan meewerkte was Theo Neuvel. Als oud timmerman en houtbewerker was dit een klus die hem op het lijf geschreven was. Kort nadat de bankjes klaar waren bleek dat hij ongeneselijk ziek was. Aan het begin van de zomer overleed Theo.

Herinneringsbank

We zijn dankbaar voor Theo zijn bijdrage de afgelopen jaren als vrijwilliger van Staatsbosbeheer. Hij genoot zichtbaar van zijn laatste project en als dank en herinnering hebben we een bankje aan hem opgedragen. Deze week plaatsten de vrijwilligers, waaronder zijn broer Joop, het herinneringsplaatje op een van de door hem gemaakte bankjes. Een bijzonder moment.

Bankjes sponsoren

Staatsbosbeheer heeft geen reguliere financiering voor de vervanging en aanvulling van bankjes en picknickbanken. Om die reden zijn we een crowdfundproject gestart. Zo proberen we om toch aan de behoefte aan (picknick)banken in onze gebieden in de Kop van Noord-Holland te voorzien. Wil je hieraan bijdragen, of wil je zelf een volledig bankje sponsoren als herinneringsbank? Lees hier dan alle informatie.

 

reageren

geef een reactie

  • Wim Tijsen
    14 oktober 2022 om 15:18

    Mooi gedaan door deze jongens en denk dat Theo Neuvel er blij mee zal zijn geweest. Man van weinig woorden, maar vooral daden.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog