www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Koffieheus in het Purmerbos

8 februari 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Koffieheus

Sinds vorige week donderdag verkoopt het Koffieheus heerlijke koffie en andere versnaperingen in het Purmerbos.

Sinds vorige week donderdag verkoopt het Koffieheus heerlijke koffie en andere versnaperingen in het Purmerbos. Zolang het weer het toelaat zijn de vaste sta-dagen op de woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. De kar staat aan het eind van het pad bij ingang de Populier.

Zoektocht naar een ondernemer

Met regelmaat kregen wij boswachters de vraag waar men een kopje koffie kon halen in het Purmerbos. Die plek was er helaas niet, maar sinds vorige week donderdag wel! De zoektocht naar een ondernemer die een tijdelijke horecavoorziening in het Purmerbos zou willen bezetten begon vorig jaar in augustus in samenwerking met de gemeente Purmerend. Via een openbare uitvraag in de lokale kranten en op de website van Staatsbosbeheer kwamen er vijf serieuze inschrijvingen binnen. Uiteindelijk is Richard Heus van het Koffieheus als beste uit de selectieprocedure gekomen.

Richard Heus heeft al jarenlange ervaring en staat onder andere met één van zijn koffiekarren bij de NS-stations in Sassenheim en Hillegom. Voortaan zal hij vier dagen in de week naar het Purmerbos doorrijden en daar zijn koffiekar neerzetten. Aan het eind van elke dag zal hij alles weer inpakken en met zijn kar vertrekken om vervolgens de volgende werkdag er weer te gaan staan. In verband met vergunningen mag er namelijk voor nu geen permanent koffiehuis in het Purmerbos staan. Richard zelf vindt dit ook een prima oplossing: “Na 9 uur is de loop bij de NS-stations er wel uit. Vervolgens rij ik na de files dan naar het Purmerbos. Geen idee of het hier goed gaat lopen, maar na de eerste positieve reacties heb ik er veel zin in.”

Koffie en meer

Verschillende soorten koffie, warme chocolademelk, maar ook gevulde koeken, muffins of een broodje worst is er voortaan voor de bezoekers te halen. Met 224.000 unieke bezoekers en daarmee één tot anderhalf miljoen bezoeken per jaar hopen we hen met het Koffieheus wat te kunnen bieden. De kar zal voortaan te vinden zijn aan het eind van het pad bij ingang de Populier aan de Westerweg. Op deze drukke plek komen verschillende paden samen en is het vlakbij de speeltuin en het kabouterbos waar families vaak gebruik van maken. Bij slechte weersomstandigheden zoals veel regen, harde wind, ijzel en sneeuw staat de kar er niet. Wil je dus op de hoogte worden gehouden? Volg dan de Facebookpagina van Staatsbosbeheer Zaanstreek-Waterland, waarop we voortaan de meest actuele aankondigingen of wijzigingen over het Koffieheus zullen geven.

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog