www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Kom jij wel eens in de Schoorlse Duinen?

7 maart 2024 Gastblogger Lisa van der Veen in Noord-Holland

Zo ja, dan is Staatsbosbeheer benieuwd: hoe ervaar jij de Schoorlse Duinen? Steeds meer mensen trekken de natuur in en bezoeken dit mooie N2000 natuurgebied. Onze stagiair Heske doet momenteel onderzoek naar de beleving van de bezoekers.

Om de natuurervaringen van mensen in kaart te brengen ben ik, Heske, stage gaan lopen bij Staatsbosbeheer. Als student Bos en Natuurbeheer ga ik dit op verschillende manieren onderzoeken. Naast de vragenlijst zal ik ook mensen interviewen over hun verdere natuurbeleving. Dus vanaf wanneer ervaar je iets als natuurlijk en welke waarden hecht je daaraan? Ik zal de periode dat de vragenlijst open staat in en rondom het Buitencentrum te vinden zijn.

Wil jij meehelpen?

De vragenlijst duurt tussen de 10 en 15 minuten en gaat verschillende thema’s van de Schoorlse Duinen af. Je kan hem invullen tot 17 maart. Met het invullen maak je ook kans op een cadeau pakket uit het Buitencentrum.

Klik hier om direct naar de vragenlijst te gaan en maak ook kans op een mooie prijs!

Waarom doen we dit?

Waarom is dit onderzoek belangrijk voor Staatsbosbeheer? Het is belangrijk voor Staatsbosbeheer om een goede balans te vinden tussen goede recreatiemogelijkheden en een gezonde natuur. De toegenomen interesse in natuur is zeer welkom, maar oefent ook druk uit op de dieren en planten. Om een goede balans te vinden tussen recreatie en natuur willen we graag weten hoe mensen de Schoorlse Duinen ervaren.

Boswachtersblog Schoorlse Duinen

Wil je meer weten over wat er speelt in de Schoorlse duinen? Kijk dan ook eens op: www.boswachtersblog.nl/schoorlseduinen. Via deze blog zullen we ook de uitkomsten van het onderzoek publiceren.

Met het invullen van de vragenlijst maak je kans op dit mooie pakket.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog