www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Nieuw kabouterpad Dijkgatbos geopend

1 mei 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Vanaf vandaag, 1 mei, is de nieuwe kabouterroute in het Dijkgatbos officieel open. Een leuke route met kleurrijke kabouterpalen, speciaal voor kinderen. De route hebben we samen met onze vrijwilligers en de Gemeente Hollands Kroon kunnen realiseren.

Door de maatregelen rondom corona helaas geen grote opening, maar we wilde het moment toch niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom was een klein groepje kinderen, samen met ‘Kabouter Loleke’ uitgenodigd om de route te openen en natuurlijk ook meteen uit te testen.

Gelukkig werkte het weer mee vanmorgen. Sofie, Hannah, Siem, Evi, Lauren en Levi, kinderen die al regelmatig in het bos te vinden zijn, mochten het kabouterpad officieel openen door een lintje door te knippen.

Na het openingsmoment was het natuurlijk tijd om het pad uit te proberen. Vol enthousiasme gingen de kinderen het bos in op zoek naar de kabouterpalen en opdrachten en informatie. De opdrachten werden serieus bekeken en uitgevoerd. Zo vonden de kinderen meer dan 10 soorten dieren onderweg, leerden met dank aan Kabouter Loleke verschillende vogels herkennen en ontdekten ze sporen van reeën.

Kijkend naar de uitgelaten en vrolijke kinderen en de reacties van de ouders, durf ik wel te zeggen dat het pad geslaagd is en klaar voor nog veel meer enthousiaste kinderen, ouders, opa’s en oma’s en ooms en tantes.

Startpunt kabouterroute Dijkgatbos

Wil je de route ook lopen? Het startpunt van de route vind je op de grote parkeerplaats aan de Noorderdijkweg in het Dijkgatbos. De kabouterpalen wijzen je de weg door het bos. Let goed op, want onderweg kom je verschillende borden tegen met leuke natuurweetjes en opdrachten. Die opdrachten zijn elk seizoen anders. De route is ongeveer 2,2 kilometer lang en geschikt voor kinderen vanaf circa 4 jaar.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog