www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Ruim 1200 kinderen speelden deze zomer buiten in het Dijkgatbos

24 augustus 2023 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Genieten met een grote 'G' tijdens de Vakantiespelen in het Dijkgatbos.

Hebben jullie ook zo genoten van de zomer? Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik net terug van mijn vakantie. Samen met mijn hond, Twirre, ben ik er 2 weken lang op uitgetrokken en heb ik prachtige tochten gewandeld in de alpen. Het blijft ongelofelijk genieten om in zo’n omgeving op pad te zijn. Ook in de alpen was het ‘Hollands zomerweer’, net als in Nederland.

Kindervakantiespelen

Niet alleen in het buitenland, ook in Nederland was het genieten. Zo’n 1200 kinderen uit de kop van Noord-Holland kunnen dit ongetwijfeld beamen. Zij namen deze zomer deel aan de Vakantiespelen in het Dijkgatbos. Vier weken lang werd er naar hartenlust gespeeld in de natuur onder de enthousiaste leiding van een heel team vrijwilligers van Stichting Vakantiespelen.

Vol enthousiasme komt elke week een nieuwe groep kinderen aan voor de Vakantiespelen in het Dijkgatbos.

Naar buiten!

En wie wil dat niet: een week lang in het bos spelen. Huttenbouwen, slootje springen, levend stratego, voetballen, broodjes bakken, zwemmen in het IJsselmeer en van de dijk af glijden op de zeepbaan! Elke keer als ik langs kwam zag ik kinderen die onder de modder zaten, met een ontzettend grote glimlach op hun gezicht. Uit alles blijkt dat de kids een toptijd hadden.

Zelf broodjes bakken boven het vuur is vaste prik tijdens de Vakantiespelen.

Als boswachters zijn we superblij dat het gelach van de kinderen ook dit jaar weer te horen is in het bos. Want activiteiten zoals de Vakantiespelen leggen een basis om waardering en respect voor de natuur te creëren bij kinderen. Als oud-deelnemer aan de Vakantiespelen kan ik dat alleen maar onderschrijven.

 

 

 

Foto’s: Stichting Vakantiespelen. 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog