www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Update gebiedsvisie oostflank Purmerend – tweede participatieavond op 14 december

3 december 2021 Staatsbosbeheer in Noord-Holland

Gemeente Purmerend, BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling en Staatsbosbeheer maken samen een gebiedsvisie op de gehele oostkant van Purmerend. Op 9 november vond de eerste participatieavond plaats. Ruim 350 mensen kwamen naar de Burggolf in Purmerend. Op 14 december organiseren we opnieuw een avond voor iedereen die wil meedenken. Deze avond vindt online plaats, aanmelden kan tot en met 12 december.

Gemeente Purmerend, BPD  en Staatsbosbeheer willen samen met omwonenden, bewoners van Purmerend, liefhebbers van het Purmerbos, ondernemers en woningzoekenden een visie maken voor de oostflank. De oostflank is het gebied ten oosten en zuiden van de stad en loopt van de Baanstee Noord tot aan Vurige Staart, waar o.a. het Purmerbos en de golfbaan onderdeel van uitmaken.

14 december: 2e participatieavond
Dinsdagavond 14 december om 20.15 uur organiseren  gemeente Purmerend, BPD en Staatsbosbeheer een tweede meedenkavond. Dit keer online i.v.m. de aangescherpte corona-maatregelen. Meld je hier aan. Aanmelden kan tot en met zondag 12 december.

Terugblik 1e participatiebijeenkomst
Dinsdagavond 9 november vond de eerste participatieavond plaats in Burggolf. Ruim 350 mensen, waaronder een groot aantal direct omwonenden, natuurliefhebbers en woningzoekenden, bezochten de bijeenkomst. Bekijk hieronder het videoverslag van dinsdagavond 9 november. Bekijk hier de uitkomsten van de eerste meedenkavond. Direct aansluitend op 9 november hebben we ook nog online een enquête uitgezet. Deze werd door 546 mensen ingevuld. Lees hier de resultaten van de online enquête. Wij danken alle aanwezigen en invullers voor de geleverde input!

Over de samenwerking
De gemeente Purmerend, BPD en Staatsbosbeheer maken samen een gebiedsvisie op de gehele oostkant van Purmerend. Er spelen diverse ontwikkelingen en uitdagingen in dit gebied, zoals woningbouw, versterken van natuur, recreatie en waterberging, die zo als één geheel bekeken worden. De partijen tekenden hiervoor op 27 oktober 2021 het Startakkoord oostflank Purmerend 2021-2022. Het akkoord markeert het begin van een unieke samenwerking, met als eindresultaat een gezamenlijke gebiedsvisie op de ontwikkeling van de oostflank van Purmerend. Lees hier het volledige startakkoord.

Wil je meer weten over de gebiedsvisie oostflank, kijk dan op oostflankpurmerend.nl

Meer informatie over Staatsbosbeheer vind je ook op onze website.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog