www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

De grutto is weer in Nederland!

20 maart 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

De grutto is weer in Nederland! Momenteel komen er in de Kalverpolder, vlakbij de Zaanse Schans, grote groepen grutto’s aan. Op verschillende momenten in het jaar ga ik kijken hoe het ervoor staat met de grutto in onze gebieden. Dit is de tweede vlog in de reeks van ‘Volg de grutto’.

reageren

geef een reactie

 • W.M.J. Stokkink
  26 maart 2018 om 11:18

  Joop Stokkink, Stichting Kalverpolder.
  Leuke en informatieve Vlog. Zelf werk ik als vrijwilliger voor de Stichting Kalverpolder. Op 12 maart j.l. was ik bij het Plasdras aan de Kalverringdijk om te zien of er Grutto’s waren. En die waren er. Ongeveer 300. Tot mijn grote verbazing bleek er een witte, op een Grutto gelijkende vogel tussen te zitten. Een foto gemaakt en aan een vogelkenner gestuurd. Bleek het een LEUCISTISCHE Grutto te zijn. Een witte dus maar geen Albino. Komt niet vaak voor. Deze vogel kan wel in de zon en heeft geen rode oogjes. Zelf heb ik e.e.a. op de Facebook pagina van Stichting Kalverpolder geplaatst. Een latere bezoeker heeft deze bijzonderheid gemeld aan de Zaanse Vogelwacht. ( zie link)https://zaanstreek.waarneming.nl/waarneming/view/149446262
  En later stond er ook een foto in het NHD voor de Zaanstreek.

  • Boswachter Jamie Jenner
   26 maart 2018 om 16:38

   Beste Joop,
   Bedankt voor je bericht. De leucistische grutto is inderdaad een hele bijzondere waarneming! Toen ik er was om te filmen was deze grutto er nog niet. Hopelijk kunnen we deze grutto de komende tijd ook nog volgen!

 • Cornelia
  26 maart 2018 om 09:51

  Wat een geweldig mooie vogel! Hieraan mag echt veel meer aandacht worden gegeven. Dank je voor de vlog!

  • Boswachter Jamie Jenner
   26 maart 2018 om 16:00

   Beste Cornelia,
   Dat vonden wij met ons team nou ook. Dit jaar ga ik op verschillende momenten de grutto in onze gebieden volgen en krijgt de grutto hopelijk zo meer aandacht.

 • Corrie
  24 maart 2018 om 21:03

  Leuk om de grutto’s te zien! Nu maar hopen dat het broeden lukt en er veel jonge bij komen.

  • Boswachter Jamie Jenner
   26 maart 2018 om 15:55

   Beste Corrie,
   Helemaal mee eens! Ik hoop met mijn volgende vlog te kunnen filmen dat de grutto’s een succesvol broedjaar hebben gehad. Nog even wachten op de volgende vlog in de reeks van ‘Volg de grutto’ dus.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog