www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Wandelen met Pinksteren in het Guisveld

30 mei 2022 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

De wandelbrug die je tijdens het evenement tegen komt, maar waar het evenement dus eigenlijk niet naar vernoemd is!

Tijdens Pinksteren, op zondag 5 juni en maandag 6 juni, kun je weer als vanouds wandelen in natuurgebied het Guisveld. In 2020 en 2021 kon het evenement vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

 Al ruim 20 jaar

Staatsbosbeheer organiseert het unieke wandelevenement ‘Wandelen over water’ al sinds 1997 in het Guisveld. Slechts twee dagen per jaar mogen bezoekers over het speciaal gemaaide pad van ongeveer 4 kilometer, dat vanaf de achterkant van station Wormerveer te bereiken is. Tijdens de wandeling leer je van alles over de planten en de dieren die in het veenweidegebied voorkomen en kan je daadwerkelijk wandelen over water! Deelname is gratis voor alle bezoekers en honden zijn niet toegestaan.

Weer als vanouds

Op zondag 5 juni gaat het pad al om 06.00 uur open. Speciaal voor de rustzoekers ervaar je het veld dan op het mooiste moment. Als je goed luistert kun je zelfs de roep van de zeldzame roerdomp horen. De vrijwilligers van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek staan ook weer beide dagen klaar met hun joekels van telescoopkijkers middenin het veld. Om 16.00 uur sluit het wandelpad.

Op maandag 6 juni is het wandelpad tussen 09.00 en 16.00 uur geopend. Neem vooral ook de kinderen mee, want er zijn dan extra activiteiten. Zo kunnen de kinderen halverwege de route waterbeestjes vangen met een schepnetje in de sloot. De gevangen beestjes worden onderzocht en alle vragen worden beantwoord door het Zaans Natuur en Milieu Centrum. Zet het dus voor volgende week in je agenda!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog