www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Vrijwilligers gezocht voor het dagboek van de kooiker

15 oktober 2015 rivierengebied in Rivierengebied

Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen op een ontdekkende en informatieve wijze bij de natuur te betrekken? Staatsbosbeheer start in het voorjaar van 2016 met een nieuw jeugdprogramma in de eendenkooi in Waardenburg. Het programma ‘Het dagboek van de kooiker’ bestaat uit een combinatie van cultuurhistorie en natuurbeleving. De schoolkinderen beleven de natuur op speelse wijze door een aantal doe-opdrachten. Staatsbosbeheer brengt op deze manier de natuur dichter bij de kinderen.

Voor de uitvoering van het dagboek van de kooiker zijn we opzoek naar enthousiaste vrijwilligers als begeleider.

2011-05-24 070
Aan de hand van het dagboek van de kooiker leren de kinderen meer over de werking van de eendenkooi. Door verschillende korte verhaaltjes met bijbehorende opdrachten over de cultuurhistorie en de natuur ontdekken de kinderen zelf hoe het leven in de eendenkooi eraan toe ging. Als vrijwilliger ga je op pad met je eigen groepje kinderen. Je vertelt ze de (bestaande) verhalen, legt de opdrachten uit en begeleidt ze bij het uitvoeren van de opdrachten.

Lijkt het je leuk om ook kinderen mee de natuur in te nemen? En samen met een enthousiaste groep vrijwilligers kinderen kennis laten maken met de eendenkooi in Waardenburg? Klik dan hier voor de volledige vacature!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog