www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Feestelijke start van ‘Het dagboek van de kooiker’

19 mei 2016 rivierengebied in Rivierengebied

Leerlingen taalplusklas krijgen taalles in de natuur.

image
‘Het dagboek van een kooiker’. Les aan schoolkinderen bij eendenkooi Waardenburg

Op donderdag 12 mei is het educatieprogramma ‘Het dagboek van de kooiker’ feestelijk van start gegaan. Op die dag vonden de extra taallessen van leerlingen van de Rotondaschool uit Tiel niet op school plaats, maar bij Staatsbosbeheer in de Waardenburgse eendenkooi.

Werkzaamheden van een kooiker
Aan de hand van dagboekfragmenten, gebaseerd op anekdotes van kooiker Leen van den Ham, leren de kinderen alles over het leven in de eendenkooi en de werkzaamheden van de kooiker. De kinderen zijn vooral actief bezig; bijvoorbeeld met takken schillen, hutten bouwen en gluren tussen de schermen.

image
Wilgentakken schillen bij eendenkooi Waardenburg

Genodigden
Wethouder Andriesse  van de gemeente Neerijnen bracht samen met voormalig kooiker Leen van den Ham en andere genodigden, een bezoek aan de Waardenburgse eendenkooi. Onder leiding van de boswachter maakten zij een wandeling en namen een kijkje bij de kinderen.

imageEendentaart
Als afsluiter konden alle kinderen en genodigden genieten van een heerlijke ‘eendentaart’. De leerlingen hebben genoten van de ochtend in de eendenkooi. Maar op de vraag of ze later ook kooiker zouden willen worden, hadden ze een duidelijk antwoord. ‘Nee, het is wel heel hard werken! Dat is een beroep voor iemand anders’.

Voor de zomervakantie nemen vrijwilligers van Staatsbosbeheer nog 2 klassen mee in de eendenkooi. In het najaar ontvangt Staatsbosbeheer weer 10 klassen voor ‘Het dagboek van de kooiker’.

Ook deelnemen met je klas?
Leerkrachten die met hun klas deel willen nemen aan ‘Het dagboek van de kooiker’,  kunnen contact opnemen met boswachter Dianne Renders via tel. 06-10 25 72 14 of d.renders@staatsbosbeheer.nl

Meer informatie over de mogelijkheden in de eendenkooi is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/eendenkooiwaardenburg

Tot ziens bij de eendenkooi!

Dianne Renders
boswachter

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog