www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Natuurwerkdag in het Vennengebied, doe je ook mee?

31 oktober 2016 Boswachter Corien Koreman in Rivierengebied

Op zaterdag 5 november doet Staatsbosbeheer weer mee met de Landelijke Natuurwerkdag. In de Overasseltse en Hatertse Vennen wordt dit jaar gewerkt in een oude boomgaard. Jong en oud is van harte welkom om de natuur een handje te komen helpen.

De landelijke natuurwerkdag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij lokale “natuurklussen” worden opgepakt. Dit jaar nemen we een oude boomgaard in Alverna onder handen. Aan de randen wordt Amerikaanse vogelkers en -eik verwijderd. Deze ongewenste begroeiing neemt te veel licht weg van de oude fruitbomen. Ook is de boomgaard omgeven met schapengaas waardoor de das niet kan profiteren van het valfruit. Dit raster willen we daarom graag weghalen. Verder is er nog aantal andere klusjes, dus meer dan genoeg te doen! We hopen op veel helpende handen!

Aanmelden

We kunnen je hulp goed gebruiken dus meld je snel aan via Natuurwerkdag.nl Datum: zaterdag 5 november. Locatie: nabij het moestuincomplex in Alverna, Heumenseweg 314. Tijd: 09.30-14.00 uur. Net als voorgaande jaren mogen de deelnemers het hout dat ze gezaagd hebben meenemen voor thuis in de kachel en uiteraard staat er weer koffie, thee en een lekkere pan soep klaar.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog