www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Ontdek de buitenranden van het Vennengebied

10 november 2016 Boswachter Corien Koreman in Rivierengebied

Heerlijk wandelen in de Overasseltse en Hatertse Vennen. Veel wandelaars en natuurgenieters kennen de prachtige wandelroutes hier al. Maar er is zo veel meer te ontdekken in dit unieke gebied! Neemt u wel eens een andere route? Staatsbosbeheer en het IVN organiseren een natuurwandeling op zondag 20 november.

Ten zuidwesten van Nijmegen ligt het natuurgebied Overasseltse en Hatertse Vennen, een stuifzandgebied op een oude kleilaag. Daaromheen ligt landbouwgrond, behorend bij oude nederzettingen en boerderijen. De paden en wegen, die de overgang vormen van het cultuurlandschap naar het meer natuurlijke, geven een afwisselende en andere kijk dan doorgaans op dit prachtige gebied.

 Tijdens deze twee uur durende excursie nemen ervaren vennengidsen u mee en wijzen u de weg in deze onbekendere delen van het gebied. Samen ontdekken we de verschillende landschappen en de mooie natuur ter plaatse.

Aanmelden

Mis deze unieke kans niet en geef je nú op want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk vrijdag 18 november via rijkvannijmegen@staatsbosbeheer.nl

Zondag 20 november 2016; Start: 10.00 uur; Duur: 2 uur; Locatie: p-plaats Staatsbosbeheer, nabij Landwinkel De Diervoort aan de Staddijk; Kosten (op startlocatie contant te betalen): € 4,00 voor volwassenen; kinderen tot en met 12 jaar € 2,00

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog