www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Twee kontjes hoog gras

6 april 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

Met de stijgende temperaturen lijkt het voorjaar nu toch echt begonnen. Mensen verlaten massaal hun huizen en weten de natuur weer te vinden. Als boswachter kan ik hier enorm van genieten maar toch wil ik deze mensen waarschuwen voor het gevaar dat loert vanuit het twee kontjes hoge gras. De teek gebruikt deze omgeving als ideale carpoolplaats.

teken controle 
De teek wordt actief zodra de temperatuur weer stijgt. Vanaf dat moment is dit kleine beestje met een spinachtig uiterlijk op zoek naar nieuwe slachtoffers. Van een tekenbeet kun je ziek worden en daarom is het erg belangrijk dat je jezelf goed controleert of laat controleren na een bezoekje aan de natuur. De teek heeft een voorkeur voor bepaalde plekken op je lichaam zoals; liezen, oksels, knieholtes en de randen van je ondergoed.

tekenbeet
Ben je gebeten door een teek dan is het van belang dat je deze binnen 24 uur verwijderd van je lichaam. Hiervoor bestaan speciale tools zoals een tekenpincet of tekenpas. Wil je weten hoe je dit stap voor stap moet doen? Download dan de handige app tekenbeet van het RIVM.

Thijmen van Heerde

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog