www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Vleermuizen op Geofort!

19 juni 2019 boswachter Saskia Linssen in Rivierengebied

GeoFort staat tijdens de midzomernacht op vrijdag 21 juni helemaal in het teken van de vleermuis. Met diverse activiteiten worden de bezoekers ingewijd in het leven van dit nachtdiertje. Waar hij slaapt, wat hij eet en hoe hij jaagt...

Op het fort wonen vleermuizen omdat er veel goede slaapplekjes zijn, en genoeg insecten om te eten. De vleermuis is in staat om met behulp van echolocatie zijn weg te vinden in het donker. Echolocatie is het vermogen om insecten en andere dieren te lokaliseren door zelf geluid uit te zenden, en te luisteren naar de echo die wordt ontvangen door hun oor.

In samenwerking met bureau IJsfontein heeft Staatsbosbeheer een film laten maken over deze bijzondere dieren en hun navigatietechnieken. De film wordt vertoont in de remise van Geofort, een plek waar van oudsher munitie werd opgeslagen. Bij deze film hoort ook een vleermuizenspeurtocht. In de uitgebreide speurtuin worden kinderen uitgedaagd om met behulp van vragen de juiste vleermuizenroute te vinden.

De realisatie van de film is het eerste deel van een nieuwe vleermuisbeleving bij het Geofort. De film krijgt nog verdere uitbreiding met interactieve belevenissen. Voor deze uitbreiding wordt op dit moment nog sponsoring gezocht.

Met Midzomernacht is de officiële opening van de Vleermuizenremise. Er is een speciaal avondprogramma. Met een bat-detector kunnen de bezoekers ter plekke horen hoe de echolocatie van vleermuizen klinkt en de verschillen hiervan tussen diverse soorten . Ook ga je onder leiding van een gids op zoek naar de verstopplekken van de vleermuizen. De toegang is gratis, maar er is slechts plek voor 50 bezoekers. Wees er dus snel bij en boek je ticket:
https://www.geofort.nl/agenda/opening-vleermuizen-experience/

De avond start om 21:00 en duurt tot 23:00 met uitloop naar 24:00 bij het kampvuur. Kinderen zijn van harte welkom!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog