www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Dertig kilometer lang praten over natuur

10 juli 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
Boswachter met Team

Hoe denken kinderen over natuur en wat vinden zij belangrijk. Ik hoop op deze en nog veel meer vragen antwoord te krijgen als ik dinsdag 17 juli meeloop met het #Vteam. De eerste dertig kilometer van de Nijmeegse vierdaagse loop ik met de jongste deelnemers mee. Ben jij nieuwsgierig welke vragen zij aan de boswachter stellen? Volg dan aanstaande dinsdag Staatsbosbeheer op Instagram!

Twee jaar geleden liep ik ook een dag mee met de jongste 100 deelnemers van de Nijmeegse vierdaagse. Een dag om nooit te vergeten met leuke gesprekken over de natuur. Ook dit jaar loop ik met veel plezier mee en mede omdat twee kinderen uit het #Vteam lopen voor Staatsbosbeheer. Famke en Seb willen namelijk helpen om mijn droom te verwezenlijken. Zij laten zich sponsoren om een bedrag op te halen voor het aquarium in de Bastei. Dit aquarium moet de onderwaterwereld zichtbaar maken voor kinderen die vanwege een beperking niet de mogelijkheid hebben om de natuur in te gaan. Ik zou het ontzettend tof vinden als jullie lezers dit initiatief willen steunen en een bijdrage willen overmaken. Dit kan door de kinderen te sponsoren of door een bedrag over te maken naar het Buitenfonds.

Vteam
Om de jongste deelnemers van de Nijmeegse vierdaagse al vast een beetje te laten wennen aan de natuur heb ik ze op verzoek van Tako Rietveld meegenomen naar de Millingerwaard. Hier hebben we gezwommen, gegeten en  een wandeling gemaakt om aan elkaar te wennen. Het filmpje hieronder geeft daar een mooie weergave van.

reageren

geef een reactie

  • Bfr muller
    30 juli 2018 om 16:33

    Zijn er nog koniginnepages vlinders aanwezig

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog