www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Het is tijd voor een feestje!

5 september 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
beeld van de landschapsparade

De gemeente Berg en Dal en Staatsbosbeheer nodigen je van harte uit op de Landschapsparade in Kekerdom. Zondag 9 september a.s. worden allemaal gratis activiteiten georganiseerd die in het teken staan van cultuurhistorie en 25 jaar natuurontwikkeling in de Millingerwaard. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 en 17.00

Een bezoek aan de landschapsparade is een bezoek aan Kekerdom en haar prachtige natuur. Op deze dag is het mogelijk om meer te weten te komen riviernatuur maar ook over de cultuurhistorie. Zo kun je een bezoek brengen aan de Laurentiuskerk en de Oude molen. Diverse natuurorganisaties hebben een uitgebreid excursieprogramma gemaakt om voor iedereen die wil de schoonheid van de Millingerwaard te ervaren. Stap in een kano, loop mee met een vlinder expert of ga samen met de kuddebeheerder op zoek naar de grote grazers die hier leven. Zo maar een greep uit het uitgebreide aanbod dat hier te vinden is.

Kinderprogramma
Speciaal voor de kinderen is er ook een leuk programma gemaakt waarbij je ieder moment van de dag wat leuks kunt doen.
Hieronder een paar leuke activiteiten uitgelicht:
– Ga mee met boswachterTim en ontdek de Millingerwaard.
– Timmer je eigen vogelhuisje en haal de natuur dichtbij huis.
– Bak een broodje boven het kampvuur
– Kom naar de luistertent en laat je meenemen in een prachtig verhaal.

Festival
Op het centrale plein worden alle activiteiten aangekondigd en is er voldoende horeca aanwezig om uw buik te vullen. Er is een hoofdpodium waar muziekoptreden en interviews elkaar afwisselen. Naast het hoofdpodium is een grote zandbak gemaakt waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Kom je met de auto of op de fiets? Er is voldoende parkeergelegenheid. Vanaf de parkeerplaats rijd een zonnentreintje om je naar de feestlocatie te brengen. Fietsers kunnen naast het festival terrein parkeren.

Kijk voor meer informatie op: www.landschapsparade.nl 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog