www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Drie nieuwe vleermuissoorten op Rottumeroog

18 maart 2013 bertcorte in Rottum

Het bedrijf “The fieldwork company” uit Groningen heeft in navolging van het vleermuizentrekonderzoek op Rottumeroog in 2011 (zie blog van 25 januari 2012) haar onderzoek met een ‘bat recorder’ in 2012 voortgezet. De belangrijkste conclusies zijn: In 2011 kon alleen de migratie (trek) van de Ruige dwergvleermuis worden aangetoond. Ook in 2012 was de Ruige dwergvleermuis de soort die het meest geregistreerd werd. Opvallend is echter dat in 2012 ook de Gewone dwergvleermuis, de Tweekleurige vleermuis en de Rosse vleermuis zijn geregistreerd op het onbewoonde eiland. Mooi nieuws; drie nieuwe soorten dus voor Rottumeroog!

Download het “Rapport monitoring migratie vleermuizen Rottumeroog voor -en najaar 2012” hier: Vleermuismigratie Rottumeroog 2012 Fieldwork Company

reageren

geef een reactie

  • Bats discovery on Dutch desert island | Dear Kitty. Some blog
    18 maart 2013 om 15:23

    […] Corté, warden on the Dutch desert island Rottum, writes […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog