www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Uilskuikens!

12 mei 2016 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

SONY DSC

Door Boswachter Arjan

“Maart roert z’n staart, aprilletje zoet heeft nog wel eens een witte hoed en in mei leggen alle vogels een ei”… maar veel vogels zijn sneller. In mei zijn er al kleine vogeltjes bij! Zoals die van de bosuil. Dat zijn die uilen van het griezelige ‘oehoeeee’-geroep uit de films. We zijn blij met de geboorte van 2 nieuwe bosuilen. 

Vroege Broeders
Al in februari werden de eieren gelegd, die eind april uitkwamen. Op dit moment zitten ze nog in het nest, maar de komende weken zullen de uilskuikens uitvliegen.  Bosuilen zijn prachtige vogels waarvan er gelukkig een aantal in de Schoorlse bossen wonen. Ze houden van oude bomen met gaten waar ze in kunnen broeden. Ook een mooie uilenkast versmaden ze niet als huis.  

Bosuil Vildaphoto 2113
Volwassen Bosuil (foto: Vildaphoto)

Geheimzinnig imago
Het zijn vogels met een geheimzinnig imago. Ze vliegen geruisloos, kunnen in het donker zien en kunnen hun kop bijna helemaal ronddraaien en slaken dan ook nog van die akelige kreten. Toch is er weinig engs aan ze, ze zijn gewoon heel goed aangepast aan een nachtelijk bestaan. We hopen dat de uilskuikens hun naam geen eer aandoen en opgroeien tot wijze volwassenen.

 Voor webcambeelden van bosuilskuikens en andere vogels, zie: http://www.beleefdelente.nl

reageren

geef een reactie

  • Tawny owl couple call to each other, video | Dear Kitty. Some blog
    12 mei 2016 om 18:26

    […] You tawny owls in Dutch North Holland: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog