www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

De Terschellinger Tijdgeest…

19 oktober 2011 Boswachter Remi in Terschelling

[youtube=http://www.youtube.com/user/Staatsbosbeheer1#p/u/0/4toD6BPdnaM]de Tijdgeest vertelt….

De Tijdgeest spookt door Nederland. Ook op Terschelling landt hij op zondag 23 oktober, met spannende verhalen.

Hij is heel even op bezoek, maar op zondag 23 oktober kun je hem in levende lijve ontmoeten: de Tijdgeest. Hij woont in een klok en kan reizen door de tijd. Hij komt op hetzelfde moment in 13 natuurgebieden in Nederland, ook op Terschelling. Samen met boswachter Oene of Hein kunnen stoere jongens en dappere meiden die een ontmoeting met dit bijzondere wezen aandurven op stap. 

Geheimzinnige overleveringen, sterke verhalen en heldhaftige sagen. Staatsbosbeheer heeft de hulp ingeroepen van de Tijdgeest om deze verhalen te vertellen. De Tijdgeest vertelt over reizen in de tijd, en wat hij allemaal ziet veranderen. En de Urenvreter, wat is dat? De Tijdgeest is een beetje eng, maar ook wel grappig.

Stoere jongens en dappere meiden tussen 6 en 10 jaar melden zich bij de boswachter bij de Staatsbosbeheer schuur in Lies en gaan samen op zoek naar de Tijdgeest. Die heeft een verrassing voor iedereen die meedoet, maar dan moeten ze wel eerst een paar lastige vragen beantwoorden. Tegelijkertijd maken we ook een mooie wandeling door het duin- en bosgebied. Uiteraard staat er koek en iets te drinken voor de kinderen klaar en worden ook de ouders niet vergeten.

 Je hoeft niet van te voren te bellen, maar kunt je gewoon ter plekke bij de boswachter melden. Meereizen kost €2,50 per kind.

Op Terschelling ‘reist’ de boswachter met twee groepen af naar de tijdgeest in het Formerummer’ bos: vanaf de Staatsbosbeheer schuur in Lies vertrekt er een groep om 13.30 uur, en eentje om 14.30 uur.

 Zie ook: www.staatsbosbeheer.nl/tijdgeest

Veel plezier!

reageren

geef een reactie

 • Tjerk Fennema
  31 oktober 2011 om 14:03

  De toch al mooie natuur van het eiland is een stuk gevarieerder (=mooier) geworden door jullie ingrijpen op een aantal plaatsen. Vandaar dat ik jullie blog wil gaan volgen. Bij deze.

  • Remi Hougee
   31 oktober 2011 om 16:09

   Dank je voor de mooie woorden!

   vriendelijke groeten,

   Remi

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog