www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Bomen etende dinosaurus in het Hoornerbos

11 januari 2012 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Toen we afgelopen maandag met de hele ploeg op de boot zaten naar de nieuwjaarsreceptie zagen we ze al staan aan boord van de veerboot: de houtoogstmachine (processor)  en de uitrijwagen. Gisteren zijn ze begonnen met hun werk in het Hoornerbos.

De gebleste bomen in het noord-oostelijke deel van het bos zijn als eerste aan de beurt. Als een dinosaurus plukt de processor her en der bomen uit het bos om extra licht en ruimte te creëren voor de toekomstbomen en jonge bomen. Soms worden ook grotere stukken gekapt om open plekken te maken. Dat ziet er rigoureus uit, maar biedt volop mogelijkheden voor de verjonging van berken, dennen en eiken. Plekken waar het bos opnieuw begint met groeien dus.

Tijdens de werkzaamheden zijn sommige delen van het bos minder of niet toegankelijk in verband met de veiligheid. Als u de machines toch tegen komt is kijken natuurlijk niet verboden en uiteraard interessant, maar blijf wel op afstand. We willen graag alleen de bomen vellen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog