www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Nieuw laagje asfalt voor de Badweg Hoorn

16 oktober 2012 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Volgende week (23 oktober) beginnen we met het herasfalteren van de Badweg van Hoorn. Onder andere door de strenge vorst van de afgelopen winters en door water dat op de lage delen van de weg blijft staan zijn er gaten in het wegdek gekomen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Niet voor niets attenderen we fietsers hier al een paar maanden op door borden te plaatsen.

In vier dagen tijd moet de klus nu geklaard zijn zodat in het weekend er weer gewoon gebruik van kan worden gemaakt. Gedurende die vier dagen zijn we van 10.00 tot 14.00 aan het werk, langer gaat niet omdat er maar een beperkte hoeveelheid asfalt per dag met de boot mee kan. De Badweg is gedurende die uren beperkt toegankelijk. Ook enkele ruiterpaden zullen tijdelijk afgesloten zijn, dit wordt met bordjes aangegeven. Behalve asfalteren verlagen we op één stuk ook de berm zodat water van de weg af kan lopen, de kap van een strook bomen aan weerszijden van de weg was hiervoor noodzakelijk.

Strandtent Kaap Hoorn is tijdens de werkzaamheden gewoon geopend. Vanaf het begin van de Badweg hebben we een wandelroute uitgezet naar Kaap Hoorn, maar je kunt ook gebruik maken van een huifkar. Om het ongemak nog iets te verzachten bieden we gasten van Kaap Hoorn een gratis kop koffie aan bij de strandtent.

reageren

geef een reactie

  • Redshanks and brent geese of Terschelling | Dear Kitty. Some blog
    16 oktober 2012 om 17:15

    […] the dunes between Hoorn and Oostereend, […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog