www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Wat doen we deze week

18 februari 2013 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

fotoAfronding boswerk
De laatste weken is er flink gewerkt in de bossen op het eiland. Het Formerumerbos is gedund, langs de Badweg Hoorn zijn grote bomen helemaal vrijgezet (net als deze reuzenzilverspar langs de Longway hiernaast) en langs de Badweg is ook een stuk berm verlaagd zodat er geen water meer op de weg blijft staan. Deze week worden de paden in het Formerumerbos die kapot zijn gereden opgeknapt en worden takken die de weg versperren weggehaald. Bij Doodemanskisten zijn alle takken versnipperd en we gaan de gekapte stukken bos weer toonbaar maken.

Verwijderen Amerikaanse vogelkers
Al een paar maanden geleden zijn op veel plekken vogelkers struiken uit de grond getrokken en op hopen gegooid. De grote klepelmachine heeft deze hopen versnipperd, onder andere in het Koreabos. Dit ziet er nu nog ruw uit maar zal dit voorjaar snel groen worden.

DSCN0500

Onderhoud wandelpaden
Als terreinbeheerder zijn we verplicht ervoor te zorgen dat bezoekers geen vallende takken op hun hoofd krijgen. Collega Hessel is daarom met een hoogwerker (en zaag natuurlijk) bezig alle dode takken die boven wandelroutes hangen af te zagen.

 

LeeuWadden
Onze collega Jan staat deze hele week op de tentoonstelling ‘LeeuWadden’ in het Fries natuurmuseum om daar namens Staatsbosbeheer Terschelling te vertegenwoordigen en te promoten. Bezoekers kunnen bij ons ook meedoen aan een prijsvraag.

reageren

geef een reactie

 • hendrik
  19 februari 2013 om 17:53

  jammer dat jullie het kleine bosje bij de ijsbaan weg hebben gehaald..
  was dit nu nodig?

  • Joeri Staatsbosbeheer
   19 februari 2013 om 20:36

   Beste Hendrik,

   Ik neem aan dat je de strook/singel bomen bedoelt bij het Eerste/Liesingerplak. De rij bomen die zijn weggehaald scheidde een graslandje van het grotere Liesingerplak (oftewel de ijsbaan). doordat dat weilandje aan alle kanten door bomen omgeven was kwam er naar verhouding weinig zon. Dit terwijl het goede potenties zou hebben voor allerhande orchideeën en andere plantensoorten die van mineraalrijk water houden dat daar aan de oppervlakte komt. Een voorbeeld is het Liesingerplak zelf waar veel bijzondere planten groeien. Doordat de rij bomen nu weg is komt er meer licht waardoor deze plantengroei op gang kan komen. Ook vormen de ijsbaan en het graslandje nu één geheel. Het is even wennen maar ik hoop dat ik je met deze uitleg wat duidelijkheid heb gegeven.

   Groeten,

   Joeri

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog