www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Staatsbosbeheer en Flotsam

14 mei 2013 Boswachter Remi in Terschelling

Op het weblog zet ik vanaf 14 mei wekelijks een artikel over een (bijzondere) samenwerking die we op Terschelling hebben met een bedrijf, instantie, groep of persoon. Vandaag aflevering 1:

FLOTSAM130514 FLOTSAM 1

130514 FLOTSAM logo2Flotsam is een jong bedrijf op Terschelling, dat betaalbare arrangementen en wandelingen op Terschelling aanbiedt, afgestemd op de deelnemers. Oprichtster en natuurgids Tina van Slot neemt je mee naar ‘het echte Terschelling’.

Flotsam  werkt vanuit de filosofie ‘duurzaamheid’ en ‘mensen verbinden’.  Tina: “mensen slapen minder, praten sneller, lopen harder, eten tijdens het werk en werken tijdens vakantie. Bij Flotsam doen we het anders! We laten het seizoen en het weer mede het programma bepalen, net zoals de boer, de visser en de zeeman dat vroeger op Terschelling ook moesten.”   -En wat dacht je van de natuurbeheerder ;-)…..-

Ontmoeten‘ staat centraal in het driedaagse Flotsam-arrangement: Dag 1: de deelnemers leren elkaar kennen, en gaan samen Terschellingers ontmoeten en de cultuur ontdekken; dag 3: de boer ontmoeten die scharrelvlees produceert, een imker met z’n honing, een ‘door de wol geverfde’ schapenhouder en een biertje drinken bij de bierbrouwer. En daarna een maaltijd bereiden van lokale producten. Staatsbosbeheer heeft op dag 2 een prominente plaats in het arrangement, als gastheer en verzorger van het bijzondere landschap en de gevarieerde natuur op Terschelling. Er kan wat moderne stress uit het lichaam worden gewerkt door ouderwets boswachterswerk: heide plaggen, boompjes zagen of iets anders wat op[ dat moment moet gebeuren. Na een lunch inOLYMPUS DIGITAL CAMERA de buitenlucht neemt de boswachter de deelnemers mee naar zijn meest unieke plekjes, en vertelt over de natuur en het beheer ervan.

Kijk voor meer informatie op de website van FLOTSAM: http://flotsam.nu/

reageren

geef een reactie

  • meyndert bos
    14 mei 2013 om 22:33
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog