www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Sense of Nature tijdens Oerol

10 juni 2013 Boswachter Remi in Terschelling

Komende vrijdag start  Oerol op Terschelling. Staatsbosbeheer helpt hier natuurlijk hard bij mee, niet alleen achter de schermen, maar ook steeds meer voor de schermen….

Blijf lekker hangen bij   Staatsbosbeheer op Terschelling

Wiegend in de wind in een hangmat op de klanken van muziek en kabbelend zeewater, met uitzicht op het feestgedruis van het Groene Strand tijdens Oerol. We zetten dit jaar naast het Hangmattendorp nog een project neer tijdens het festival: Sense of Nature bij de Natuurschuur Lies – een natuurervaring met al je zintuigen. En samen met de Waddenvereniging dagen we bezoekers van Oerol uit om met een ‘Bucketlist’ in de hand de bijzondere plekjes van het eiland te ontdekken.

Oerol en Staatsbosbeheer zijn echte partners in natuur. Al 32 jaar zorgen we samen voor een goed samengaan van alle culturele hoogstandjes tijdens Oerol met de prachtige natuur van Terschelling. Door goed te kijken en luisteren naar natuur en naar de kunstenaar. En door te denken in oplossingen in plaats van in onmogelijkheden.

Bucketlist met natuurgeheimen Staatsbosbeheer wil verhalen vertellen en mensen verrassen met wat ‘buiten’   te bieden  heeft. We nodigen mensen uit om de natuur van   Terschelling te beleven, ook tijdens Oerol. De bucketlist biedt daarvoor 10 niet te missen natuurlijke ‘attracties’. Vrijwilligers van de  Waddenvereniging delen de bucketlist uit in de veerterminal in Harlingen. Daarnaast vinden bezoekers de folder op de Westerkeyn, bij de infostand van Oerol in de haven en bij onze Natuurschuur in Lies.

[youtube=http://youtu.be/GJeRa4lmnb0]

Sense of Nature

We geven dit jaar samen met de Waddenvereniging bij de Natuurschuur Lies gezamenlijk invulling aan het motto van Oerol, Sense of Place.   Voor ons is dat Sense of Nature en het betekent dat er van alles te   zien/doen/beleven is bij de Natuurschuur, ook bij minder goed weer. Tap je eigen duinwater, bouw een zandbank of loop een verrassende wandelroute!

Hangmatten op het Groene Strand Na het succes van 2012 presenteren we de tweede editie van het hangmattendorp. Het Groene strand bij West is niet alleen een mooi natuurgebied. Tijdens Oerol genieten mensen hier van muziek, dansend  voor het podium of ontspannen zittend op het strand of in het gras. Dit jaar kunnen bezoekers weer op een comfortabele manier van de omgeving genieten:  wiegend op de wind in een gehuurde hangmat in het Staatsbosbeheer Hangmattendorp.  In nieuwe hangmatten. En die zijn erg mooi geworden, als je het ons vraagt!

Zandbanken Bij de schuur in Lies én op het Groene strand kan je behalve in hangmatten ook onderuit zakken in echte zandbanken. In de Waddenzee veranderen zandbanken continue van vorm, dat kan ook bij deze zandbanken van de Waddenvereniging. Vorm en stapel de zandzakken naar eigen wens en inzicht en geniet van het uitzicht.

Oerol en Staatsbosbeheer Oerol is een cultureel festival waar tienduizenden mensen op af komen. Het bijzondere landschap van Terschelling, met duingebieden, bossen, schelpenpaden, singels en eendenkooien, vormt het decor van dit populaire evenement en maakt Oerol tot wat het is. Ongeveer 9.500 hectare van het 11.000 hectare tellende Terschelling, van de Noordsvaarder tot de Boschplaat, mogen wij beheren.

Het realiseren van   Oerol middenin de natuur van Terschelling vraagt om intensief overleg tussen de festivalorganisatie en Staatsbosbeheer en ook om de nodige flexibiliteit. Maanden voor de Oerolweek komen bij collega Joris verzoeken binnen voor specifieke locaties. Een aantal verzoeken kunnen niet worden gehonoreerd wegens de (kwetsbare) natuur. Vaak geeft Joris, of een van de andere collega’s, dan alternatieve locaties. Vlak voor Oerol van start gaat en ook  tijdens het festival blijft de Oerol-organisatie in nauw contact staan met ons, om   alles in goede banen te laten lopen. Achter de schermen vindt dus een hoop werk plaats. Het resultaat is een veel gewaardeerd festival middenin de natuur dat goed past bij de doelstellingen van Staatsbosbeheer.

Het festival Oerol op Terschelling start aankomende vrijdag en duurt 10 dagen; http://www.oerol.nl/.

reageren

geef een reactie

  • Anoniem
    11 juni 2013 om 02:38
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog